Afbeelding

Mooie prestatie jeugd Gilde Sint Margaretha Aarle-Rixtel

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - 6 Jeugdgildebroeders namen op zondag 4 maart met hun begeleiders deel aan het jaarlijkse Jeugd Indoor Toernooi in vendelen, trommen en bazuinblazen. Dit jaar georganiseerd door het Sint Sebastiaan gilde te Moergestel. In de sporthal 'het Stokeind' (welke omgetoverd was tot een wedstrijdarena) streden de jeugdgildebroeders in 7 verschillende klassen met elkaar om de felbegeerde zilveren schildjes.

Met een deelnemersveld van 44 individuele gildebroeders en 5 groepen. Om 12.15 uur werd er een kleine optocht gehouden met alle deelnemers door de sporthal. Tijdens deze optocht was Niels van Stiphout gevallen over een afzetting en had een flinke verwonding aan zijn rechterhand. Gelukkig kon hij toch nog mee doen aan de wedstrijden. Om 13.00 uur begonnen de wedstrijden. Bij het vendelen moest Lars van Stiphout de spits afbijten, welke hij voortreffelijk deed. Hij won hiermee een 1e prijs in de klasse tot 10 jaar.

In de klasse groepsvendelen wisten Niels van Stiphout, Tim van Stiphout en Dirk Gijsbers onder begeleiding van de tamboers Teun van Wetten en Teun Gijsbers met commandant Ed Vincent een prachtige 1e prijs in de wacht te slepen. Bij de klasse van 10 t/m 12 jaar wist Niels van Stiphout ondanks zijn blessure een 3e prijs af te dwingen, wat op zich heel goed is gezien de concurrentie in deze klasse. Helaas vielen Tim van Stiphout en Dirk Gijsbers in de klasse 13 t/m 15 jaar net buiten de prijzen, maar meedoen in een gebroederlijke sfeer is het belangrijkste. Teun van Wetten zette in zijn laatste jaar als junior een prachtige prestatie neer in de klasse bazuinblazen 13 t/m 15 jaar door een 1e prijs bijeen te blazen met trombegeleiding van Teun Gijsbers.

In de klasse trommen 13 t/m 15 jaar heeft Tim van Stiphout een mooie prestatie neergezet door van iedereen in zijn klasse te winnen en een 1e prijs in ontvangst mocht nemen. Teun Gijsbers mocht een 2e prijs op gaan halen in dezelfde klasse wat gezien het deelnemersveld heel goed is.

Als laatste onderdeel werd er deelgenomen aan het groepstrommen met Teun van Wetten, Teun Gijsbers en Tim van Stiphout met commandant Ed Vincent. Ook deze mannen deden het uitstekend gezien de 1e prijs die zij wisten te winnen.

Al met al een hele geweldige prestatie door deze jeugdgildebroeders van het Sint Margarethagilde uit Aarle-Rixtel, waar het bestuur en alle leden trots op mogen zijn. De prijswinnaars kregen een zilveren schildje en alle deelnemers kregen voor hun verdiensten een mooie oorkonde mee naar huis. Ook hartelijk dank aan de supporters die de jeugd deze dag hebben aangemoedigd.