Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek klaar voor 9e editie

Algemeen Evenementen

Laarbeek - De 'Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek' staat weer voor de 9e maal in de startblokken. Ontstaan uit de Gezondheidsrace in 2010 wordt door een aantal vrijwilligers deze inmiddels bijna traditionele wandelvierdaagse weer georganiseerd.

Is er veel veranderd in die jaren vraagt u zich misschien af. Ja wat het aantal deelnemers betreft bijna vervijfvoudigd van 250 naar 1200 deelnemers. De organisatie is niet veel veranderd. Elk jaar de afstanden 3, 5 en 10 kilometer en in elke kern wordt weer gewandeld. De 3 kilometer is vooral geschikt voor wandelwagens, rolstoelen, rollators. De andere routes die meestal buiten de bebouwde kom liggen worden over zo mooi en natuurlijke wegen en paden geleid. Elk jaar wordt gepoogd om vernieuwde en weer net zo'n mooie routes uit te zetten.

In Aarle-Rixtel is Dirk Verhees daarvoor verantwoordelijk. Samen met andere vrijwilligers heeft hij daar de regie. In Beek en Donk zijn dat Beppie en Jan van Stiphout die met hun team 'The Shooters' de organisatie hebben. In Lieshout is het eerste Gezondheidsteam verantwoordelijk voor de organisatie. En in Mariahout de regelaars Wilhelmien en Leo Biemans die ook samen met het eerste gezondheidsteam daar de touwtjes in handen hebben.

Dit jaar mogen voor het eerst de basisschoolleerlingen zonder kortingskaart voor slecht €1,00 vier dagen mee wandelen. Kinderen tot en met 4 jaar kunnen weer gratis mee doen. Voor de jong en wat oudere volwassenen zijn de kosten €2,00 voor 4 dagen wandelen.

Men mag elke dag kiezen welke afstand je wandelt bijvoorbeeld de eerste dag 3 km de tweede 10 km en de laatste 2 de 5 km alles mag als je maar mee doet. Wil je slechts een dag mee wandelen dan kan dat natuurlijk ook, kosten zijn dan €1,00 je krijgt dan na afloop wel een prachtig vaantje. Die 3 of meer keren mee wandelen ontvangen allemaal een prachtige medaille. Elke dag wordt op elke route een verzorgings- c.q. afstempelpost ingericht waar men gratis weer een gezond drankje en een zo gezond mogelijke maar lekkere hap krijgt aangeboden.

Dinsdag 15 mei wordt gestart in Aarle-Rixtel: MFC De Dreef Duivenakker 76. Woensdag 16 mei in Beek en Donk: Parkpaviljoen in de Muziektuin aan de Koppelstraat. Donderdag 17 mei in Lieshout Café de Koekoek: Dorpsstraat 49. Vrijdag 18 mei in Mariahout, Buurthuis: Bernadettestraat 43. Inschrijven is mogelijk op locatie tussen 17.30 en 19.00 uur.