Afbeelding

Duurzaam investeren in uw huis

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Wellicht heeft u er al iets over gelezen of gehoord. Als onderdeel van de afspraken in het klimaatakkoord van Parijs, wil de overheid dat de energievoorziening in Nederland in 2050 volledig duurzaam is. Dat betekent ook: onafhankelijk van aardgas. De gemeente Laarbeek biedt op vele manieren ondersteuningen bij het investeren in uw huis.

Al vele inwoners hebben de duurzaamheidslening aangevraagd of overwegen aan te sluiten bij het zonnepanelenproject van 'de Groene zone'. Maar al die kansen roepen ook vragen op. Wat is in uw geval de beste keuze? Duurzaam Laarbeek is een initiatief voor en door bewoners. Samen wil men een duurzame woon-, werk- en leefomgeving creëren met meer verbondenheid. Dat doen ze door advies te geven en kennis te delen over energiebesparende maatregelen.

Platform Duurzaam Laarbeek wil vooral inzetten op het vergroten van de bewustwording. De acties zijn er opgericht om anderen te enthousiasmeren om hun woningen energiezuiniger te maken, duurzame energie op te wekken, meer wooncomfort te realiseren én hun maandelijkse energierekening te verlagen Zij zijn geen commerciële partij, ze verkopen niets, maar geven u (en elkaar) advies over wat u zelf kunt doen om bijvoorbeeld energie te besparen of op te wekken.

Want … er is zoveel meer mogelijk dan enkel zonnepanelen! Bent u al goed op de hoogte van de voordelen en nadelen van vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, etc.? Platform Duurzaam Laarbeek zet het graag voor u op een rijtje.

Op dinsdag 8 mei bent u van harte welkom op de informatieavond in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. U krijgt er vrijblijvende informatie over de manieren waarop u uw eigen geld óf de duurzaamheidslening van de gemeente in zou kunnen zetten om uw huis te verduurzamen. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom. Om 19.30 uur start de informatieavond.