Afbeelding

Hurkmans Plaatwerk behaalt kampioenschap

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De titel in de B-klasse van WAC Beek en Donk is vergeven, Hurkmans Plaatwerk Bv is voor het eerst in haar zaalvoetbalhistorie kampioen geworden. Na bijna het gehele seizoen al koploper te zijn geweest is de titel nu een feit. Verdiend mogen ze de kampioensbeker boven hun hoofden houden en de promotie naar de A-klasse vieren.

Tegenstander Meulensteen/van Lieshout bezorgde de nieuwbakken titelhouder een lastig avondje. De zenuwen leidden ertoe dat het net maar niet gevonden werd. Tot 5 minuten voor het einde, toen E. Meulensteen eindelijk de doelman van dienst wist te passeren. Met de minimale 1-0 zege werden de champagneflessen ontkurkt en kon het feest beginnen.

Feest was het ook in het kamp van Café Thuis. Twee schamele gelijke spelen stonden tot op heden op het puntenconto van de caféganger, tot afgelopen donderdagavond. Middels een 2-1 overwinning mocht eindelijk een zege bejubeld worden. Tegenstander van dienst, FC Avondrood, kon niet voorkomen dat Café Thuis voor het eerst dit seizoen wist te winnen. Het trok nog wel de stand gelijk en had ook nog voldoende tijd dat nogmaals te doen toen G. van Empel 12 minuten voor tijd de 2-1 voorsprong binnenschoot. Het was onvoldoende voor Avondrood, waarmee Thuis dolgelukkig de kantine op kon zoeken.

Een boeiend schouwspel was het treffen tussen FC van de Burgt en BrabantTent. FC van de Burgt is al weken prima in vorm en treft met regelmaat doel. Het gevolg daarvan is vele zeges die men aaneen heeft geregen. De verwachting was dat dit ook tegen BrabantTent zou gaan gebeuren, maar niet was minder waar. Deze taaie opponent gaf goed thuis en was niet de mindere van FC van de Burgt. Na 20 minuten name het via J. Huijbers ook brutaalweg de voorsprong. R. Dankers breidde deze uit en een verrassing leek in de maak. Dat liet FC Van de Burgt niet toe en de wedstrijd werd in 5 minuten tijd omgedraaid, waarbij J. Donkers de winst binnen leek te schieten. Niets was minder waar want via knap doorzetten van B. Wijn werd de gelijkmaker binnengeschoten. Eindstand: 3-3.

Het begint er somber uit te zien voor Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Tegen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs wist het de noodzakelijke punten niet te pakken. Lindeboom was een maatje te groot. Maar liefst 7-1 werd het voor de uitgespeelde nummer 2 van de A-klasse. Sevenmiles.nl zal in haar laatste twee duels alles op alles moeten zetten om klassebehoud te bewerkstelligen. Lindeboom moet zich andermaal troosten met een plekje direct achter de nieuwe kampioen. Niet de eerste maal dat het hen overkomt.

Eén van de twee kanshebber voor de titel wist deze avond comfortabel de winst te grijpen. Café-Zaal de Tapperij kende in Aben & Slag Advocaten geen hele lastige opponent. Via onder andere driemaal R. Ros en tweemaal N. Jansen liep De Tapperij gestaag uit naar een 6-1 overwinning. Doelman M. van Hout redde namens Aben & Slag de eer. Aben & Slag is reeds veilig en overleeft haar eerste seizoen in de A-klasse wat een prima prestatie mag worden genoemd. De Tapperij speelt nog immer mee voor de titel na deze zege.