Neeltje Berkvens aan de bal namens Flamingo’s

Flamingo's pakt belangrijke punten

Mariahout - Flamingo's Senioren 1 speelde zondag 13 mei tegen Klimop, op sportpark de Heibunders in Mariahout. Op deze regenachtige dag was het zeer van belang om punten te pakken aangezien de laatste 5 teams strijden om klassebehoud.

De dames van Flamingo's hadden in de beginfase van de wedstrijd moeite elkaar te vinden. Klimop nam een 0-2 voorsprong. Het lukte Flamingo's niet goed om het aanvallend neer te zetten, waardoor ze weinig kansen creërden. Gelukkig ging het na het spelen van de eerste 20 minuten beter en werd het 3-3 en kwamen ze hierna al gauw voor te staan met 6-4. Helaas wist ook Klimop in de laatste fase van de eerste helft de korf te vinden en werd er gerust met 6-5 in het voordeel van Flamingo's.

Na rust hadden beide teams moeite met scoren, ondanks de mooie kansen die er ontstonden. Na 15 minuten maakte Klimop de gelijkmaker. In de slotfase van de wedstrijd wisten de Mariahoutse dames hun hoofd erbij te houden en kwamen gelukkig nog 2 keer tot scoren, waardoor ze de wedstrijd wisten te winnen met 8-6.

Senioren 2 verliest van kampioen ODC
Senioren 2 speelde zondag tegen ODC. De wedstrijd was voor beide teams niet meer spannend aangezien ODC al kampioen is in deze buitencompetitie. Door de regen was het veld en de bal erg nat. Dat was te merken in het spel. Er was zeer veel balverlies, waardoor er geen goede aanvallen opgezet konden worden. In de eerste helft creëerde Flamingo's redelijk wat kansen, maar beloonde het team zichzelf te weinig. ODC speelde daarentegen voor hun doen geen sterke wedstrijd, maar wisten de korf en elkaar wel te vinden. ODC is in deze klasse de terechte kampioen. Senioren 2 verloor de wedstrijd met 5-16.