Logo mooilaarbeek.nl
Martijn Pepels   | Fotonummer: 46e5d3
Martijn Pepels (Foto: )
Evenementen

Muziek verbindt: DGH ontmoet philharmonie zuidnederland

Aarle-Rixtel - Nog een week repeteren en dan is het zover: het gezamenlijk concert van harmonie De Goede Hoop met philharmonie zuidnederland op zondagmiddag 17 juni in MFC De Dreef te Aarle-Rixtel.

Harmonie De Goede Hoop heeft het programma voor dit concert al goed in de grondverf staan. Voor dirigent Martijn Pepels is het de laatste week een kwestie van aflakken om op zondag de 17e een glanzend concert te geven. Er is hard gewerkt aan het programma en – mede ook door de workshops gegeven door de philzuid – zijn de muzikanten er klaar voor. Ze hebben er zin in en zijn gedreven om niet onder te doen voor de collega muzikanten van het professioneel symfonieorkest!

De Goede Hoop zal onder leiding van Martijn Pepels een programma uitvoeren met: Sunburst (Egbert van Groningen), The wind in the willows (Johan de Meij) en Into the storm (Robert W Smith). Daarnaast zal De Goede Hoop cellist Gabriel Arias Luna van philharmonie zuidnederland begeleiden in het solistische werk Kol Nidrei (Max Bruch).

De philharmonie zuidnederland staat voor dit concert onder leiding van Sander Teepen. Zij nemen het tweede deel van het programma voor hun rekening met de volgende werken: Ouverture Die Entfuhrung aus dem Serail (Wolfgang A Mozart), Konzertstück no. 2 opus 114 - met 2 klarinetsolisten – (Felix Mendelssohn Bartholdy), Suite Snow Maiden – onder gastdirigent Martijn Pepels – (Nicolai Rimsky Korsakov) en deel 3 en deel 4 uit de 8e Symfonie (Antonin Dvorak).

In totaliteit dus een mooi programma voor de ware liefhebber van klassieke muziek. Maar zéér zeker ook heel toegankelijk voor de alledaagse luisteraar. De harmonie hoopt u zondag de 17e te begroeten in "haar concertzaal" De Dreef voor dit wervelend concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van harmonie De Goede Hoop: www.harmonie-dgh.nl of plaatselijk bij Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>