Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Verschillende activiteiten bij KansPlus

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - KansPlus was zaterdag te gast bij Outdoor Laarbeek in Beek en Donk. Ook gaf het KansPlus orkest 'Nooitgedacht' een optreden bij het MuziektuinPodium.

Het optreden van orkest Nooitgedacht bij het MuziektuinPodium was een succes. Het weer werkte mee om te zorgen dat het publiek genoot van het optreden. Er werd een variëteit van hun repertoire ten gehore gebracht, zowel muzikaal als vocaal. Diverse artiesten van het orkest brachten nummers ten gehore van Roger Withaker, Claudia de Brey en anderen. Het aanwezige publiek was zeer positief over het orkest van KansPlus.

De jarige Rieky Penninx kon het niet laten om op haar verjaardag gewoon mee te doen met het optreden. Haar bijdrage aan Nooitgedacht had voorrang op het vieren van de verjaardag. "Ik vier mijn verjaardag gewoon hier" aldus de jarige. John moest helaas vanaf de brug zijn bijdrage leveren op de drum, omdat het niet lukte om hem op het podium te krijgen. Niets kan het enthousiasme dempen en alles gaat gewoon door.

Soosmiddag op grote hoogte
De durfals van KansPlus regio Gemert-Bakel Laarbeek en Boekel waren zaterdag op grote hoogte te vinden bij Outdoor Laarbeek in Beek en Donk. Deze soosmiddag werd door een kleine groep aangegrepen om te gaan klimmen of van de tokkelbaan naar beneden te gaan. De begeleiders van Outdoor Laarbeek wisten iedereen te motiveren, en op zo'n manier, dat iedereen in zijn waarde werd gelaten. Ook mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking proberen soms het uiterste van zichzelf te vragen. Na de juiste instructies en goed aangelijnd werd door een aantal leden van KansPlus het parcours afgelegd waarbij je toch meters boven de begane grond bezig bent. Het was mooi om te zien hoe iedereen genoot.

Clubkascampagne Rabobank Peel Noord
Rabobank Peel Noord in Gemert-Bakel en Laarbeek heeft onlangs checks uitgereikt aan verenigingen en instellingen in de gemeentes. KansPlus Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel had zich hiervoor ook aangemeld en hoopte dat de leden van de bank ook deze belangenbehartiger voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperking niet zou vergeten. Dat werd dan ook zeker niet gedaan want KansPlus voorzitter Ans van de Kerkhof mocht een bedrag van €625,68 ontvangen van directeur Pieter Michielse. KansPlus gaat dit bedrag besteden aan de soosmiddagen waarbij voor de leden weer leuke activiteiten kunnen worden georganiseerd.