Logo mooilaarbeek.nl
Burgemeester Frank van der Meijden   | Fotonummer: a7b7dd
Burgemeester Frank van der Meijden (Foto: Joost Duppen)
Algemeen

Nieuwe samenstelling Algemeen en Dagelijks Bestuur Metropoolregio Eindhoven

Laarbeek/regio - Het nieuw samengestelde Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven heeft woensdag 4 juli de leden van het Dagelijks Bestuur benoemd. Het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven bestaat uit de volgende drie leden: de heer John Jorritsma (Eindhoven), Voorzitter mevr. Elly Blanksma (Helmond) en Vicevoorzitter de heer Frank van der Meijden (Laarbeek), 2e Vicevoorzitter.

Het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven staat samen met de 21 gemeenten aan de lat om het unieke economische profiel van de regio te versterken. Onze regio is één van de topregio's van Nederland. Om dat te blijven en te versterken, is onze recente erkenning van het Rijk als 'mainport' een belangrijke basis. Om een sterke en vitale regio te zijn, moet het totaal kloppen, zodat de hele regio hiervan optimaal profiteert. Daarom werken ze als 21 gemeenten samen aan het vestigings- en verblijfsklimaat voor hun inwoners en bedrijven vanuit hun overheidsrol en complementair aan de Brainportagenda. Daarbij kijken ze, net als de inwoners en bedrijven, over de gemeentegrenzen heen naar de thema's die hen verbinden.

Nieuwe samenstelling Algemeen Bestuur
Het Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven was deze week voor het eerst in nieuwe samenstelling bij elkaar. Het Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven stelt de kaders van het beleid vast dat door het Dagelijks Bestuur wordt uitgevoerd. Het Algemeen Bestuur bestaat uit 24 leden; één vertegenwoordiger van iedere gemeente en de drie leden van het Dagelijks Bestuur. Uit Laarbeek is wethouder Joan Briels lid van het Algemeen Bestuur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>