Logo mooilaarbeek.nl
Albert en Tina van Heijnsbergen-Engels   | Fotonummer: 8ce6cd
Albert en Tina van Heijnsbergen-Engels (Foto: )
Algemeen

Albert en Tina van Heijnsbergen-Engels 60 jaar getrouwd "We zijn altijd gelukkig met elkaar geweest"

Tekst: Suzan Mulder

Beek en Donk - Maandag 30 juli is het 60 jaar geleden dat Albert en Tina van Heijnsbergen-Engels in het huwelijksbootje stapten. Samen met DeMooiLaarbeekKrant blikken ze terug. "We zijn altijd gelukkig met elkaar geweest", stelt Albert vast. "Er waren nooit grote strubbelingen. "En we zijn nog steeds gelukkig", voegt Tina daar aan toe. "Het heeft altijd goed gegaan".

"We hadden meteen een gezin van zeven personen"
"Toen we trouwden hadden we meteen een gezin van zeven personen", vertelt Albert. Toen Albert en Tina in 1958 trouwden trokken ze namelijk in het ouderlijk huis van Tina om voor haar vader en nog thuiswonende zussen en broer het huishouden te verzorgen. Haar moeder was overleden. "Daar heb ik nooit spijt van gehad", laat Tina weten. "In die tijd ging dat ook gewoon zo. De gezinnen waren ook veel groter." Albert knikt bevestigend: "Wij waren vroeger thuis met vijftien kinderen. En bij Tina thuis waren ze met acht". Vijf jaar later trok het gezin, Tina en Albert hadden inmiddels zoon Hans en dochter Helma gekregen, naar de Leeuweriklaan waar ze bijna veertig jaar zouden blijven wonen. Tegenwoordig wonen ze met veel plezier aan het Heuvelplein en zijn, naast hun zoon en dochter, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen rijk.

Met het hele gezin op de Solex
Albert en Tina leerden elkaar kennen via de vriendengroep van Albert, waar ook Tina's broers deel van uitmaakten. Ze kwamen bij elkaar over de vloer en maakten fietstochten. "Toen had je nog geen brommer, dus we fietsten soms helemaal naar Groesbeek om een vriend op te zoeken", vertelt Albert. "En we gingen altijd samen kermis vieren", voegt Tina toe. Dochter Helma verwoord het geheim van haar ouders huwelijk als 'ieder zijn eigen ding doen en toch veel samen'. Ze herinnert zich nog de tochtjes met het hele gezin op de Solex. "Hans en ik achterop en dan bijvoorbeeld helemaal naar Cuijk om een oom en tante op te zoeken."

"Morgen is het weer poetsdag"
Albert en Tina zijn beiden jarenlang muzikaal actief geweest in Beek en Donk. Albert als hoornblazer, bestuurslid en bibliothecaris bij de harmonie en Tina bij het Michaelkoor. Tina denkt nog graag terug aan de concerten van de harmonie met na afloop een toneelstuk. Dan waren ze beide actief met hun eigen hobby, want Tina speelde ook graag toneel. Ook kijken ze met veel plezier terug op de mooie reizen die ze samen hebben gemaakt, bijvoorbeeld naar Canada waar ze tijdens een tocht door de Rocky Mountains een zwarte beer in het wild zagen. "Nu gaan we nog steeds graag weg samen", vertelt Tina. "En we doen nog veel samen, ook in huis. Morgen is het weer poetsdag. Dan poetsen we samen het huis."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>