BCL-H1/BouwCenter Swinkels zal komend seizoen het hoogst spelende team van Badminton Club Lieshout worden
BCL-H1/BouwCenter Swinkels zal komend seizoen het hoogst spelende team van Badminton Club Lieshout worden

Competitievoorbereidingen bij Badminton Club Lieshout

Algemeen Sport

Lieshout - Terwijl de hete zomervakantie liep is er achter de schermen volop aan het nieuwe seizoen gewerkt. In diverse competities wordt Badminton Club Lieshout komend seizoen vertegenwoordigd door vijf teams: één herenteam en twee jeugdteams in de districtscompetitie en twee mixteams in de midweekcompetitie.

Districtscompetitie
Ieder jaar dienen de opgaven van de nieuwe teams voor het nieuwe seizoen van de districtscompetitie tijdig ingediend te worden. Om die reden heeft Badminton Club Lieshout de plannen inmiddels goed in elkaar zitten voor het seizoen 2018/2019. De principekalender van Badminton Nederland geeft aan dat de districtscompetitie op zondag 9 september begint met de eerste wedstrijd en eindigt op 27 januari 2019. Aan die districtscompetitie neemt Badminton Club Lieshout deel (bij de senioren) met één herenteam. Dat team, BCL-H1/BouwCenter Swinkels, bestaat uit de vaste bezetting met Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden. Dit team gaat spelen in de heren-2-klasse. Vanuit de jeugd is Badminton Club Lieshout in de districtscompetitie vertegenwoordigd met twee teams: één combinatieteam met BC 't Veertje in de U17-klasse (BCL-U17) bestaande uit Pepijn kerkhof, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard, Imke Wassenberg en Joëlle Timmers. Ook gaat één team in de U13-klasse (BCL-U13) spelen. Dit team bestaat uit Nils van Velthooven, Thijs Sinten, Sem van de Baar, Ties Kersten en Jools van den Acker.

Midweekcompetitie
Afgelopen seizoen was Badminton Club Lieshout met twee mixteams vertegenwoordigd in de midweekcompetitie. Deze competitie, die gespeeld wordt op de speelavonden van de betreffende vereniging, is meer over het volledige speeljaar gespreid dan de districtscompetitie en vangt aan in september 2018. In mei 2019 wordt de laatste wedstrijd afgewerkt. In de vijfde klasse van de midweekcompetitie gaat BCL-M2/SportPoint Gemert een nieuwe gooi naar de hoogste eer doen. Zij doen dat met de vaste kern van Jos Kluijtmans, Martijn Junggeburth, Ingrid Bergé en Ida van de Lockant. In de vierde klasse gaat het andere midweek-team opereren. In die klasse zijn zij het afgelopen seizoen tweede geworden; dus ook zij gaan strijden voor eremetaal. Komend seizoen gaat BCL-M1/Bavaria dat doen met een ongewijzigde bezetting bestaande uit Karin van den Biggelaar, Corine Holweg, Walter van Leuken, Stan van Vijfeijken en Richard Essers.

Programma
Woensdag, 6 september, vanaf 18.30 uur; Rabobank Inloopdag (1), Jeugd (vanaf 18.30 uur) en Senioren (vanaf 20.00 uur)