GroenStrijd 2.0 genomineerd voor Operatie Steenbreek Trofee

Algemeen

Laarbeek - De gemeente Laarbeek is met het concept GroenStrijd 2.0 genomineerd voor de landelijke Operatie Steenbreek Trofee voor gemeenten. De jury van de Steenbreektrofee heeft op maandag 27 augustus de inzendingen van de genomineerde gemeenten beoordeeld. Dit jaar strijden er zes gemeenten om deze trofee. Naast Laarbeek zijn dit Almelo, Eindhoven, Leeuwarden, Leiden en Oss.

"Kers op de taart voor alle deelnemers"
GroenStrijd 2.0 is een wedstijd waarbij straten en buurten in Laarbeek met elkaar de strijd aangaan om hun omgeving te vergroenen. Aanstaande vrijdag bezoekt de jury van GroenStrijd 2.0 alle deelnemers om de uiteindelijke winnaar te kunnen bepalen. "Dat dit project nu is genomineerd voor de Operatie Steenbreek Trofee is voor alle deelnemers een kers op de taart", stelt wethouder Monika Slaets. "Wij zijn als Laarbeek trots dat we zijn genomineerd. De Steenbreek Trofee is gericht op het ontstenen van tuinen en het verhogen van de biodiversiteit. Maar de sociale cohesie die er uit voortgekomen is, vind ik net zo belangrijk."

Prijsuitreiking
Op 20 september tijdens de Nationale Groendag in Den Haag wordt de winnaar van de Steenbreek trofee bekendgemaakt. De prijs worden door Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, uitgereikt. Op 26 september volgt dan in Lieshout de prijsuitreiking van de GroenStrijd 2.0 waar bekend wordt welke Laarbeekse straat GroenStrijd 2.0 wint.