Laarbeekvoorelkaar.nl zoekt vrijwilligers

Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN vluchtelingenwerk zoekt een spreekuurmedewerker. Als spreekuurmedewerker beantwoord je tijdens het spreekuur korte vragen van cliënten.

Je biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren, adviseert over zaken van de gemeente, rondom wonen, aanbod vrijwilligersorganisaties, verzekeren en betalen en je geeft informatie over andere diensten van ViERBINDEN die van toepassing zijn op de cliënt. Je bemiddelt bij de contacten met instanties en registreert intern. In deze rol is het van belang om kennis te hebben van de sociale kaart of bereid zijn deze te verwerven. Systematisch werken is belangrijk om aan de hulpvraag van de cliënt te kunnen voldoen. Je moet helder kunnen communiceren en duidelijk maar eenvoudig uitleg kunnen geven. Enige levenservaring en het kunnen begeleiden van mensen is een must. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.

Voor Kringloopwinkel De Peel in Beek en Donk zoeken ze voor enkele dagen in de week een winkelbediende.

Voor meer informatie over bovenstaande of andere vrijwilligersvacatures kunt u contact opnemen met Suzan de Koning van ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek via 0492-328807 of mailen naar: vrijwilligerswerk@vierbinden.nl. De vacatures zijn ook te bekijken op www.laarbeekvoorelkaar.nl.