Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Stichting Klankbord actief in Laarbeek

Aarle-Rixtel - De stichting Klankbord (werknaam Instituut Rixstella) is gevestigd in Aarle-Rixtel en is vooral in Laarbeek actief, maar haar werkgebied is onbegrensd. De stichting zet zich vooral in voor het behoud en verbetering van natuur, landschap, milieu, (cultureel) erfgoed en de leefbaarheid.

Zo heeft de stichting een zienswijze ingediend tegen de beoogde omleiding door de Bakelse Beemden bij het Helmondse Dierdonk. Recentelijk heeft de stichting de gemeente Laarbeek gevraagd om de uitvoering van het gemeentelijk monumentenbeleid een hernieuwde doorstart te laten maken. Daarnaast loopt er namens de stichting een bezwaarschrift tegen een door de gemeente afgegeven omgevingsvergunning voor het kappen van een waardevolle houtopstand op de Hoge Akkers in Aarle-Rixtel en een daaraan gekoppeld 'compensatieplan' in het gebied Broekeling. Het gaat daarbij met name om de manier waarop de gemeente de desbetreffende regelgeving heeft geïnterpreteerd, zoals die is vastgelegd in de Wet Natuurbescherming, het bestemmingsplan buitengebied, het bomenbeleid, de bomenverordening en op de zogenaamde Groene kaart.

Zeer recent heeft de stichting bij het gemeentebestuur een verzoek ingediend om onderzoek te (laten) doen naar de mogelijkheid, dat ook de Aarlese waterzuiveringsinstallatie met de legionellabacterie kan zijn besmet, zoals dat in Son en Boxtel het geval blijkt te zijn. Het gaat daarbij met name om gezondheidsrisico's te vermijden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuws uit Laarbeek

FOTO'S Jeugdbrandweer viert 10-jarig bestaan met 24-uurs dienst
15/12
Hoofdsponsoren verlengen met Sparta'25
15/12
Nachtmis in Mariahout met Zanggroep de Halmen
15/12
Muzikale kerstshow: 'Het geheim van Kerstmis'
15/12
FOTO'S Topkletsers krijgen de lachers op hun hand bij 'Gala der Spartanen'
15/12
Kerstmis bij oMase
15/12
FOTO'S Vrijwilligerspenningen Laarbeek voor Jan van Impelen en Jos Wijnen
15/12
Gezamenlijke Laarbeekse cursus EHBO
15/12
FOTO'S Compleet kerstdorp herrijst jaarlijks aan de Nassaustraat
14/12
Zilveren Opstekel voor Erik van Haperen
14/12
Meer nieuws uit Laarbeek >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten