Een kleine delegatie van OBS Het Klokhuis biedt de petitie en 'handtekingen' aan bij Wethouders Buter (2e van rechts) en Briels (rechts)
Een kleine delegatie van OBS Het Klokhuis biedt de petitie en 'handtekingen' aan bij Wethouders Buter (2e van rechts) en Briels (rechts)

OBS Het Klokhuis in Lieshout groeit uit zijn jasje

Algemeen Onderwijs

Lieshout - Kleine kindjes worden groot, en kleine scholen ook. Zeven jaar geleden startte het Klokhuis Beek en Donk een lespunt in Lieshout op verzoek van een groepje ouders. 6 Kinderen en 1 juf, je kunt het je bijna niet voorstellen als je nu door de school loopt. Voeten op de trap, lachende kinderen, ouders die nèt op de verkeerde plekken besluiten een theekransje te houden. Inmiddels is het net als andere scholen een drukte van belang.

40 kinderen verdeeld over een onder-, midden- en bovenbouw. Dat maakt dat de school langzaam maar zeker uit zijn jasje groeit. Daarom zoekt OBS Het Klokhuis naar een geschikte locatie, bijvoorbeeld het oude pand van de Mariabasisschool. De komende jaren verwachten veel scholen een daling van het aantal aanmeldingen, waardoor samenwerking en flexibiliteit geboden zijn. Hoe mooi zou het zijn om hierin gezamenlijk op te trekken en leegstaande klaslokalen te voorkomen?

Om die wens extra onder de aandacht te brengen hebben enkele ouders een petitie aangeboden aan wethouders Greet Buter en Joan Briels. Een kleine delegatie van ouders van OBS Het Klokhuis is hiervoor op 2 oktober naar het gemeentehuis getogen en heeft de petitie en de 'handtekeningen' van ouders en kinderen overgedragen. Een gesprek tussen de gemeente en beide schoolbesturen zal na deze actie snel op de agenda komen te staan.

De wens van OBS Het Klokhuis om te verhuizen en samenwerking te zoeken is door de wethouders positief ontvangen. Ze begrijpen de wens en willen graag meedenken bij het zoeken naar een passende oplossing. En daarnaast: er valt wat te kiezen in Lieshout! Een ontwikkeling waar de wethouders groot voorstander van zijn.