vv Mariahout speelt gelijk tegen koploper

Mariahout - Milheezer Boys begon als koploper met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen vv Mariahout. De start was dan ook voor de mannen uit Milheeze. Ze domineerden de wedstrijd zonder echte kansen te creëren.

Na een half uur spelen was het dan toch raak. Stijn Broeks reageerde alert en plaatste de bal in de verre hoek achter Mariahout-doelman Dominique Leenders: 0-1. Na deze openingsgoal veranderde het spelbeeld en kwam Mariahout beter in het spel. Enkele minuten na de goal volgde een goede aanval van Mariahout over links. Stan Brugmans zette voor en aanvaller Roy van den Broek kwam een teenlengte tekort om de bal in te tikken. In de volgende aanval legde Michel Leenders de bal terug op de instormende Sander Scheepers die de bal hard inschoot. Wellicht iets te hard waardoor de precisie ontbrak; de bal ging naast. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Milheezer Boys: een afgeslagen corner werd goed ingeschoten maar doelman Leenders van Mariahout redde fraai.

In de tweede helft begon Mariahout sterker. Enkele omzettingen in het team zorgde voor meer grip op het middenveld. In een scrimmage voor het doel van Milheezer Boys was Stan Brugmans alert en schoot de bal tegen een arm van een Milheezer Boys-verdediger: strafschop. Huib van Zutphen wist dit buitenkansje vanaf 11 meter te benutten: 1-1. Invaller Daan Verheijen zette Milheezer Boys met een prachtige goal weer op voorsprong. Vanaf 20 meter draaide hij zich knap vrij en verschalkte hij doelman Leenders met een prachtig stiftje: 1-2. De wedstrijd leek gespeeld tot dat Mariahout een slotoffensief begon. Uit één van de afgedwongen hoekschoppen kopte Freek Habraken snoeihard raak: 2-2. In de laatste vijf minuten kreeg zowel Milheezer Boys als Mariahout de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar gescoord werd er niet meer. De goed leidende scheidsrechter Timo Smulders uit Mill, 16 jaar, kon terugkijken op een prima wedstrijd!

Komende zondag speelt Mariahout uit tegen Stiphout Vooruit. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.