Logo mooilaarbeek.nl
Een aantal leden en leiding bij de radiozender (JOTA/JOTI 2017   | Fotonummer: 36f47c
Een aantal leden en leiding bij de radiozender (JOTA/JOTI 2017 (Foto: )
Evenementen

Expedition Cosmos is het thema van JOTA JOTI

Aarle-Rixtel - In het derde weekend van oktober nemen elk jaar meer dan 500.000 scouts over de hele wereld plaats achter oude en moderne communicatieapparatuur. Dit gebeurt zowel via een radiozender (Jamboree On The Air) als via het internet (Jamboree On The Internet). Het thema van de JOTA/JOTI is dit jaar 'Expedition Cosmos', wat terugkomt in de activiteiten tijdens dit weekend.

Scouting Aarle-Rixtel doet zaterdag 20 oktober ook weer mee met dit evenement. De Explorers (jongens en meiden van 15 tot en met 18 jaar) zijn het hele weekend actief op de blokhut in Aarle-Rixtel. Voor de overige leden is er op zaterdag 20 oktober een programma georganiseerd, waarbij de deelnemers door middel van spellen, opdrachten, activiteiten en raadsels zo veel mogelijk codes moeten zien te verzamelen. Door middel van deze onderdelen kunnen de deelnemers kennis maken met de JOTA en JOTI.

Naast de eigen leden van Scouting Aarle-Rixtel zijn ook kinderen van buiten de Scouting uitgenodigd om mee te doen met dit programma. Het gehele programma is op het Scoutingterrein en er kan op elk moment worden ingestroomd. Starten kan vanaf 11.00 uur en het programma is om 15.00 uur ten einde.

Natuurlijk zijn ook ouders en andere belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De koffie, thee en ranja staat klaar. De blokhut van Scouting Aarle-Rixtel bevindt zich op de Duivenakker 74 te Aarle-Rixtel (achter multifunctioneel centrum De Dreef).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>