De Ekkermuzikanten
De Ekkermuzikanten

28e Ekkerfestival: een 'must' voor liefhebbers van blaasmuziek

Algemeen

Beek en Donk - Muziekkapel 'De Ekkermuzikanten' uit Beek en Donk houdt op zondagmiddag 4 november voor de 28e keer het Ekkerfestival. Dit festival wordt gehouden in zaal Van de Burgt aan het Heuvelplein 21 in Beek en Donk van 13.00 tot ongeveer 17.15 uur.

Het wordt een mooie muzikale middag voor muzikanten en liefhebbers van blaasmuziek. Samen met een drietal muziekkapellen uit de regio zorgen 'De Ekkermuzikanten' voor een middag met non-stop muziek.

Programma
13.00-13.50 Ekkermuzikanten; 14.00-14.50 Brandweerkapel Helmond; 15.00-15.50 De Ouwe Hap; 16.00-17.15 Aalander Muzikanten.

Het festival wordt om 13.00 uur geopend door de 'De Ekkermuzikanten' zelf. Ze zijn een van de eerste buurtkapellen uit Beek en Donk en komen voort uit buurtvereniging 'De Oude Toren'.

Met een gevarieerd programma proberen ze het publiek 45 minuten lang te vermaken. De Ekkermuzikanten staan al meer dan 30 jaar onder leiding van Piet Diender.

Daarna komt de Brandweerkapel uit Helmond op het podium. Een groepje muzikale brandweerlieden besloten samen een muziekkapel op te richten in 1981. Hun eerste repetities vonden plaats in de voormalige brandweerkazerne aan de Torenstraat, de huidige Gaviolizaal en huisvesting van Stichting Draaiorgels Helmond. Het repertoire van de brandweerkapel bestaat voornamelijk uit Duitse en Tsjechische volks- en stemmingsmuziek. Regelmatig zijn ze te gast in de Gaviolizaal, in het Jan Vissermuseum en op de Caratconcerten.

Als derde volgt De Ouwe Hap uit Aarle-Rixtel. Bij deze muziekvereniging staat naast gezelligheid, muzikaliteit hoog in het vaandel. Het gezelschap staat onder leiding van Piet Diender. Er worden vaak optredens verzorgd in verzorgingstehuizen en tijdens dorpsevenementen. Ook zijn ze jaarlijks te vinden bij de Passantenhaven waar ze met een concert de vakantie inluiden. Het repertoire is zeer gevarieerd, en veel muziekstukken klinken bekend in de oren.

Als afsluiter is dit jaar gekozen voor een muziekkapel uit Bakel. De Aalander Muzikanten.

Ze zijn bijna 60 jaar geleden begonnen als Hofkapel van de Prins van de Pierewaaiers. Daarnaast gingen ze ook buiten het carnavalsseizoen muziek maken en vooral de typische Duitse blaaskapellen muziek. Intussen zijn er vele andere varianten toegevoegd aan het repertoire. Ze staan onder leiding van Jos van de Rijt en zorgen voor een passend einde van het festival.

Het 28e Ekkerfestival begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur. De toegang is geheel gratis. Als u houdt van een middag vol muziek en gezelligheid mag u dit zeker niet missen. Voor de kleine kinderen is er een kinderhoek ingericht waar ze zich zelfstandig kunnen vermaken. Ook dit jaar zorgen de leden van de Ekkermuzikanten voor de catering. Meer informatie over de Ekkermuzikanten en het Ekkerfestival kunt u vinden op www.ekkermuzikanten.nl.