Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 36d1b0
Foto:
Kunst en Cultuur

Mini-expositie in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt wandkleden van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Ze vertelt daarmee een verhaal. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte en geschilderde zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

Nora: "Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak dar een ruwe schets van. Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ik wil vertellen. Vervolgens ga ik aan het werk, het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten. Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn."

Voor deze tentoonstelling wordt de serie Chiatura, crossroads for architecture and textile getoond. Deze serie is gemaakt naar aanleiding van het bezoek aan het Georgische mijnwerkersdorpje Chiatura. Daarnaast is veel ander veel kleurrijker werk te zien.

Let op: Deze expositie in 't Oude Raadhuis Beek en Donk is slechts twee weekeinden te bezoeken. Geopend 5 t/m 13 januari op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer info: www.noravanklingeren.nl of www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>