Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 51dba6
Foto:

T.V. 't Slotje weert zich kranig tegen kampioen Maascourt

Beek en Donk - De laatste wedstrijd van het teamtennis seizoen kwam tot zijn eind afgelopen zondag voor 't Slotje tegen Maascourt in de D'n Ouwe Toren. Op papier was het nog mogelijk voor de Beek en Donkse formatie om het Venrayse team van het kampioenschap af te houden. Dan moest er wel met 41-7 gewonnen te worden om de eerste plek over te nemen. Dit was een te grote opgave, maar desalsniettemin wist de spelers van 't Slotje hun huid duur te verkopen.

In de categorie t/m 12 was alleen Meike van Oosterwijk in staat om haar wedstrijd winnend af te sluiten. De jongens Jasper van Cleef en Julian Bekx konden in hun singel bijna een set pakken. Ook de dubbel waren ze in de race voor een punt. Van Oosterwijk stonden samen met Ilse van Melis nog voor in de tweede set met een break, maar konden deze niet vasthouden .

De 14-jarigen won alleen Daphne Graat haar singel, maar dit was door een opgave door ziekte. Daarom kregen ook Hamelijnck/Lahaye hun wedstrijd in de schoot geworpen. Teun Jongmans en Yorg Peters konden net geen vuist maken tegen de sterk spelende limburgse combinatie. Wel waren ze in de dubbel eerste set dichtbij in de tiebreak en Yorg kwam nog sterk terug in de tweede set van zijn singel.

Slotje haalde in de categorie t/m 16 bij de jongens bijna alle punten binnen. Daniel Barendse, Timo Hocks en Roy Willemsen heersten in de singel. De dubbel van Hocks/Barendse werd een mooie strijd en daarmee verdiend gewonnen door het tweetal (6-5/6-3). Alleen Swen van Steenbergen was dichtbij in zijn eerste set tiebreak, maar kon het net niet doordrukken in zijn singel en dubbel.

Stedentennisteam 2018/2019 TV 't Slotje
Bij 23 jaar en ouder wisten de jongens Tom Booy en Bas de Bont in de singel het volle pond te halen met degelijk spel. De dubbel werd na een stroeve start(3-6) toch gelijk getrokken(6-3). Bij de meisjes was alleen Myrne van Erp er dicht bij in de eerste set(4-6), maar kon daarna niet het tij keren in de tweede set en de dubbel met Loes Vermeulen. Laura Hazenberg kon ook geen vuist maken, maar ging strijdend ten onder.

Daarmee kwam de uitslag op 19-29 voor de kampioen van de eerste divisie. "Maascourt was een gedegen tegenstander zowel uit als thuis. Dit zijn de wedstrijden die je als team nodig hebt. We hebben dan een prima seizoen gedraaid met veel leerzame momenten en daarmee mooie ervaringen voor de jonge spelers. Nu kunnen ze zich gaan richten op de voorjaarstoernooien en daarna de voorjaarscompetitie." aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>