Mooie opbrengst vlooienmarkt Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout - Traditioneel wordt op de zondag voor carnaval een vlooienmarkt georganiseerd door het 'auw Hermenieke' in samenwerking met een groep vrijwilligers. Dit jaar werd ook de hulp ingeroepen van Runningteam Laarbeek, zodat ook een gedeelte van de opbrengst een bestemming vond voor een goed doel.

Op zaterdagmorgen waren vele vrijwilligers al actief in D'n Perdenbak om alle kramen op te zetten en alle verzamelende spullen uit te stallen. Alles mooi gesorteerd op kleding, schoenen en tassen, boeken platen en cd's, glaswerk, potten en pannen, gereedschap, schilderijen en lijstjes, speelgoed, meubelen en audio apparatuur. Op het podium werden de pronkstukken met opbod verkocht. Om 12.00 uur stonden de ruim 700 bezoekers te dringen om als eerste hun hun slag te slaan en hun ultieme aankoop te doen. Veel gebruikte spullen vonden een nieuwe eigenaar, al gebeurde dit niet altijd op de gebruikelijke manier. Om 15.00 uur was de verkoop afgelopen en kon het opruimen beginnen.

Een aantal spullen hadden geen nieuwe eigenaar gevonden en werden weer netjes gesorteerd afgevoerd. Na het opmaken van het financiële plaatje werd het prachtige bedrag van €1.100,00 geschonken aan Runningteam Laarbeek voor de Roparun. Roparun steunt allerlei instanties die te maken hebben met palliatieve zorg voor kankerpatiënten, zoals hospices en inloophuizen. Alle mensen bedankt die hun spulletjes afgestaan hebben voor dit mooie doel.