Tijdens Roefeldag stellen veel bedrijven hun deuren open om kinderen kennis te laten maken met hun werk
Tijdens Roefeldag stellen veel bedrijven hun deuren open om kinderen kennis te laten maken met hun werk

Roefeldag 2019 niet in alle kernen van Laarbeek tegelijk

Algemeen

Laarbeek - De datum voor de Roefeldag in Laarbeek is dit jaar niet bij alle kernen dezelfde. In Beek en Donk, Lieshout en Mariahout is de Roefeldag op de gebruikelijke tweede zaterdag in juni, dit jaar 8 juni 2019. De Roefeldag valt dit jaar in deze kernen in het Pinksterweekend. Aarle-Rixtel heeft dit jaar haar Roefeldag verschoven naar zaterdag 25 mei 2019.

Ook dit jaar kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen een kijkje nemen in de 'grote mensenwereld'. De Roefeldag is een leuke dag waarop je jouw bedrijf, vereniging of hobby kan presenteren. Nieuwe bedrijven die interesse hebben om mee te doen, kunnen op de website www.roefeldaglaarbeek.nl de contactpersonen per kern vinden. Alle 4 de kernen zijn al weer bezig met de voorbereidingen van de Roefeldag. Per kern staat beschreven hoe je je kan opgeven voor de Roefeldag. Ook de kinderen die naar het speciale onderwijs gaan, kunnen meedoen aan de Roefeldag

Beek en Donk
Er kan vanaf 7 maart weer ingeschreven worden voor de Roefeldag in Beek en Donk. Alle kinderen uit Beek en Donk (groep 3 tot en met 8) kunnen zich opgeven via de website. Ook voor bedrijven, instellingen en verenigingen is het inschrijfformulier te vinden op de website. Ga naar www.roefeldaglaarbeek.nl/beek-en-donk.

Lieshout
Ook in Lieshout is de Roefeldag voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Het inschrijfformulier wordt voor deze kinderen op 11 maart via de school in een nieuwsbrief verspreid. Kinderen van het speciaal onderwijs, die bij de organisatie bekend zijn, krijgen een inschrijfformulier in de brievenbus. Lever het inschrijfformulier vóór 5 april in bij je school, in de speciale Roefeldag-bus. Je kunt je ook altijd inschrijven via de website: http://www.roefeldaglaarbeek.nl/lieshout

Mariahout
De kinderen die in Mariahout mee willen doen, kunnen zich opgeven via het inschrijfformulier dat bij het zoemertje van 27 maart zit. Dit formulier willen de organisatie dan uiterlijk 9 april weer terug op school hebben. Kinderen die elders onderwijs volgen, maar wel in Mariahout wonen, krijgen een brief in de brievenbus. Op de website www.roefeldaglaarbeek.nl/mariahout vind je meer informatie.

Aarle-Rixtel
In tegenstelling tot de andere kernen van Laarbeek zal de 23e Roefeldag in Aarle-Rixtel plaatsvinden op zaterdag 25 mei. Ook dit jaar wil de organisatie dat de kinderen van de bovenbouw, de kans krijgen om de Dutch Technology Week in Helmond te bezoeken. Hierover zijn zij nog in overleg. De inschrijfformulieren voor bedrijven zijn deze week bezorgd. Mocht u niks ontvangen hebben en graag mee willen doen, kunt u contact opnemen met Miriam Chatrer 06-10160357.

Op woensdag 3 april zal op alle drie de basisscholen in Aarle-Rixtel een vrijwilliger van het roefelcomité in groep 3 uitleg geven wat roefelen is en zullen de inschrijfformulieren uitgedeeld worden. Deze kunnen tot 19 april ingeleverd worden. Kinderen die speciaal onderwijs volgen zijn natuurlijk ook welkom.