Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 92366a
Evenementen

Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek viert 10-jarig bestaan

Laarbeek - De Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek is 10 jaar geleden ontstaan uit de eerste Gezondheidsrace. De vier teams uit elke kern hadden samen besloten om een gezamenlijk evenement te organiseren. Omdat er geen wandelvierdaagse in Laarbeek werd georganiseerd, was het besluit om dat wel te doen snel genomen.

Bij de eerste wandelvierdaagse in 2010 deden ongeveer 250 wandelaars mee. Alle jaren is dat aantal toegenomen. De 9e editie had ruim 1250 deelnemers. Omdat de organisatie zich alleen richt op Laarbeek is dat een fors aantal. Het stemt hen altijd met vreugde om te zien dat er zoveel gezinnen en dus ook kinderen deelnemen. Ook proberen zij het inschrijfgeld laag te houden zodat het geen drempels opwerpt en hiervoor niemand hoeft af te haken.

In elke kern is een team dat daar de routes uitzet en voor de nodige vrijwilligers zorgt die op de dag zelf assistentie verlenen. Hier zijn zij erg blij mee en het geeft hen de motivatie om door te blijven gaan. Elke jaar wordt er van start- en finishplaats gewisseld in een vast afgestemd patroon. Dit jaar wordt er gestart in Mariahout en is de finish in Lieshout.

Ook wordt geprobeerd om elk jaar weer andere routes uit te zetten. De 3 kilometer is geschikt voor wandelwagens en rolstoelers. De 5 en 10 kilometer, waarvan de routes meestal voor een groot deel door het buitengebied gaan, zijn alleen geschikt voor wandelaars. Naast een duidelijke beschrijving van de routes die de wandelaars mee krijgen wordt ook alles goed uitgepijld zodat verkeerd lopen bijna onmogelijk wordt.

Omdat het toch een jubileum is het 2e lustrum, krijgt elke deelnemer een leuk en praktisch cadeau zolang de voorraad strekt. Uiteraard krijgt men bij 3 of 4 keer mee wandelen ook weer een mooie medaille uitgereikt. Zoals alle jaren is op elke afstand weer een rustpost waar men een gezonde drank en wat lekkers krijgt aangeboden.

Het inschrijfgeld voor 4 dagen: vanaf 12 jaar €2,00 en basisschoolkinderen €1,00. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis deelnemen. Het inschrijfgeld voor deelname voor een dag bedraagt €1,00. Inschrijven kan alleen bij de startplaats(en). Elke dag kan er worden gestart tussen 17.30 en 19.00 uur.

Op dinsdag 14 mei wordt gestart en gefinisht bij het Buurthuis van Mariahout, gelegen aan de Bernadettestraat 43. Een dag later, woensdag 15 mei, gaan de deelnemers van start en finishen bij MFC De Dreef aan de Duivenakker 76 te Aarle-Rixtel. Donderdag 16 mei wordt gestart en gefinisht bij het Parkpaviljoen in de Muziektuin, aan de Koppelstraat in Beek en Donk. De laatste dag wordt er gestart en gefinisht bij Café De Koekoek, Dorpsstraat 49 te Lieshout.

Kijk voor meer informatie op www.wandelvierdaagsegezondlaarbeek.nl.

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>