Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 82100d
Foto:
Kunst en Cultuur

Laarbeekse kunstenaars openen deuren tijdens Kunstroute Laarbeek

Laarbeek – Op 14 en 21 april kunnen op diverse locaties in Laarbeek weer prachtige kunstwerken bewonderd worden. In een ongedwongen sfeer kunnen Laarbeekers en geïnteresseerden van buiten de gemeente genieten van de diversiteit van Laarbeekse kunstenaars.

Toegankelijkheid van kunst
Enthousiast praat interim-voorzitter Henrie Segboer over het project 'Kunstroute Laarbeek'. "Zestien jaar geleden hebben we, samen met onder andere Gerard van de Wijdeven, 'de koppen bij elkaar gestoken'. Aangestoken door de kunstwerken die onze partners maakten en de wens om Laarbeekse kunst aan het grote publiek te tonen", vertelt Henrie. "Inmiddels wordt de route voor de achtste keer georganiseerd. Elke twee jaar is het weer geweldig om te doen." Televisieprogramma's als 'De nieuwe Rembrandt' en 'Het geheim van de meester' trekken op de nationale televisie vele kijkers. Henrie wordt helemaal enthousiast over de vraag of dit tweejaarlijkse evenement profijt heeft van de nieuwe extra belangstelling voor kunst. "Het zal het kijken naar kunst en het ontstaan ervan zeker toegankelijker maken", aldus de voorzitter. Henrie heeft voor het gesprek met DeMooiLaarbeekKrant een stapel 'oude' posters meegenomen. Daaraan is te zien dat de kunstroute zich steeds ontwikkelt. Plannen genoeg om kunst in Laarbeek te blijven promoten. Samenwerking met andere partijen of andere gemeentes wordt onderzocht.

Wat is kunst?
Tijdens de tweejaarlijkse kunstroute willen kunstenaars vooral tonen wat ze in huis hebben. Tijdens de open dagen laten ze de ontwikkeling zien, die ze de afgelopen tijd gemaakt hebben. Uit de meegenomen posters blijkt dat er in de loop der jaren veel mensen aan de route hebben deelgenomen. Wat voor kunstenaars doen nu zoal mee? "Voornamelijk gevestigde namen", aldus Henrie, "die serieus met het vakmanschap bezig zijn. Dat kan zijn door verkoop of het geven van lessen. Maar er zijn redenen genoeg om mee te doen." Diversiteit is wat de kunstroute dit jaar biedt. Naast schilder- en tekenkunst met diverse technieken en materialen zetten ook beeldhouwers, glas- en houtbewerkers hun deuren open. Ook is er keramiek te bewonderen. Het is kunst die in de kunstenaar ontstaat en die authentiek is. "Natuurlijk is over 'kunst' altijd te twisten", lacht Henrie, "maar we gaan ervan uit dat iedere kunstenaar die zichzelf respecteert aan onze route deel kan nemen." Op 14 en 21 april is vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur weer in iedere kern kunst te vinden. De route mag je zelf uitstippelen en het bezoeken van de diverse ateliers en tentoonstellingen is gratis.

Informatie: www.kunstroutelaarbeek.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>