Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Runningteam Laarbeek brengt bevrijdingsvuur naar Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het bevrijdingsvuur wordt op zondag 5 mei door Runningteam Laarbeek naar Aarle-Rixtel gebracht. Om twaalf uur 's nachts, in de overgang van 4 naar 5 mei, de overgang van herdenken naar vieren, wordt op het 5 Meiplein in Wageningen het Bevrijdingsvuur ontstoken.

Ongeveer 5000 lopers uit meer dan 200 gemeentes staan dan op deze historische plek. In estafettevorm brengen zij het vuur naar hun eigen gemeente. Runningteam Laarbeek brengt dit bevrijdingsvuur naar Laarbeek. De route die in Aarle-Rixtel gevolgd wordt is Lieshoutseweg, Dorpsstraat, Heuvelplein, Wilhelminalaan en via de Beekseweg wordt het dorp verlaten, de stoet wordt begeleid door een paar originele legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog. Het Oranjecomité vraagt om op 5 mei zoveel mogelijk de nationale driekleur buiten te hangen.

Rond 11.20 uur worden de lopers verwacht bij Conferentiecentrum de Couwenbergh waar een korte plechtigheid plaats vindt terwijl het bevrijdingsvuur ontstoken wordt, Aarlese Veteranen vormen hierbij een erewacht. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.