Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a1850b
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Gemeente

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag Laarbeek

Laarbeek – De jaarlijkse gemeentelijke herdenking op 4 mei vond dit jaar weer plaats in de Muziektuin en bij het herdenkingsmonument in Beek en Donk. Vandaag (zondag vijf mei) wordt het bevrijdingsvuur in alle vier de kernen ontstoken. De activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep Laarbeek herdenkt en viert.

Ontsteken bevrijdingsvuur
Evenals in de voorgaande jaren gaat het Runningteam Laarbeek op 4 mei naar Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen en dit al lopend naar Laarbeek te brengen.Precies om middernacht wordt dit bevrijdingsvuur op het 5 mei-plein aangestoken en kunnen de renners starten. Vanuit het hele land brengen ongeveer 2.000 sporters het bevrijdingsvuur van Wageningen naar hun eigen gemeente.

De lopers van Runningteam Laarbeek rennen in estafette van Wageningen naar Mariahout, begeleid door fietsers en auto's met verzorgers. Dit is een afstand van ongeveer 100 kilometer. Binnen de gemeente wordt tussen 10.00 en 12.00 uur een route gelopen van ongeveer 15 km door alle vier de kernen. Op deze route mag iedereen als renner (al of niet in estafettevorm) of fietser aansluiten. De stoet wordt begeleid door een aantal (oude) militaire voertuigen.

Programmatijden per dorp
09.50 uur vertrek vanaf sportpark Mariahout;
10:00 uur aankomst Mariahout bij de kerk;
10.45 uur aankomst Lieshout bij de kiosk;
11.20 uur aankomst Aarle-Rixtel bij de Couwenbergh;
12.05 uur finish Beek en Donk bij het herdenkingsmonument naast het gemeentehuis.

Meer informatie via www.laarbeekherdenktenviert.nl en www.runningteamlaarbeek.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>