Riny Heesakkers (l) en Will Rutte in 1998
Riny Heesakkers (l) en Will Rutte in 1998

Riny Heesakkers 60 jaar in de bokssport

Algemeen

Beek en Donk - Riny Heesakkers is inmiddels al 60 jaar actief in de bokssport. Voor Riny begon het op de levensschool, waar ieder kind uit een arbeidersgezin een dag per week naar toe mocht. Daar was oud-marinier Will Rutte de gymleraar en in de avonduren tweemaal per week de bokstrainer.

Hier begon voor Riny het boksen. Riny: "Na veel tumult thuis, werd ik lid van GBC (De Gemertse Boksclub). Al snel mocht ik meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven. Omdat knokken en conditie voor een straatjongen geen probleem waren, werd ik overduidelijk kampioen."

De bokssport loopt als een rode draad door het leven van Riny. "Ook in het zwarte circuit, zoals de kermis, tijdens een braderie, als beveiliger en portier was ik actief. Ik noemde het de SSS: Sport, Spanning en Sensatie..."

Nadat Will Rutte met pensioen ging, nam Riny de training over. In totaal 40 jaar, waarvan 12 jaar als trainer. En nu alweer 20 jaar in Beek en Donk, waar Riny zijn 'sportpaleisje' zeven jaar geleden helemaal opnieuw heeft ingericht. "We hebben een prachtige groep van jonge sportmensen, dames en heren, maar vooral jeugd, die allemaal ongelofelijk fanatiek zijn. Iedere avond wordt er in onze sportschool hard getraind en is het voor iedere portemonnee toegankelijk. Er wordt les gegeven door trainers met jarenlange ervaring. Wat het belangrijkste is bij boksen en kickboksen, is het respect, de discipline en vooral goed luisteren naar de trainer", vertelt Riny.

De gala's van Boksclub Laarbeek zijn inmiddels bekend in vele landen. Op 24 november is er weer een groot A-klasse gala, met de Gemertse boksers Nick Gruyters en Geraldo Hulskes. Ook Boksclub Laarbeek pupil Jael Glaser komt in de ring voor de Benelux titel. Iedereen is welkom. Bel voor meer info met Riny Heesakkers, tel. 06-50495414.