Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a9177e
Foto: Joost Duppen
Gemeente

Cameratoezicht gemeentehuis Laarbeek

Laarbeek - Het is een landelijke trend, een waarneembare verandering in de maatschappij; we zien steeds meer agressie tegen gezagdragers en hulpverleners. Ook de gemeente Laarbeek ontkomt helaas niet aan deze ontwikkeling. In het gemeentehuis hadden we een aantal incidenten waarbij de veiligheid van personeel en bestuurders in het geding was. Er zijn daarna diverse maatregelen getroffen om risico's te beperken. Met de introductie van het nieuwe toegangssysteem kunnen we ook cameratoezicht inzetten, ter bescherming van personen en eigendommen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 juni 2019 het 'Protocol cameratoezicht gemeentehuis Laarbeek' vastgesteld. Het geeft een beschrijving van taken, verantwoordelijkheden en procedures met betrekking tot het cameratoezicht. Er komt continu cameratoezicht bij de toegangen en publieke ruimtes van het gemeentehuis. Belangrijk daarbij is het oog voor integer gebruik van het camerasysteem en de bescherming van de privacy van personen. 

Binnenkort zal gestart worden met het cameratoezicht. Als u vragen of opmerkingen heeft over het cameratoezicht kunt u contact opnemen met de gemeente Laarbeek, telefoonnummer 0492 469 700.

Bron: gemeente Laarbeek

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>