Afbeelding
Foto: Sparta'25

Gezellig en druk op Rommelmarkt Sparta'25

Algemeen

Beek en Donk – Voor de vijfde keer heeft afgelopen zondag bij Sparta'25 de jaarlijkse rommelmarkt plaatsgevonden. De markt was weer groter en beter. In totaal waren 200 kramen/grondplaatsen verkocht. Daarmee was de markt uitverkocht. Daarnaast was er het horecaplein dat van begin tot eind vol gezeten heeft. Dit kwam ook vooral door de livemuziek op het podium. De kleinsten hebben zich uitstekend vermaakt op het luchtkussen.

Om 06.00 uur in de ochtend wilden de eerste kraamhouders de eigen kraam al gaan vullen. Ruim voor 09.00 uur was het gehele veld gevuld met heel veel verschillende spullen. Voor de één rommel, voor de ander een nieuw product. Om half 9 stonden de eerste bezoekers als voor de poorten. Om klokslag 9.00 ging de deur los en stormden de bezoekers, zo'n 250 naar het veld. Er werd echt gerend om als eerste bij de spullen te zijn.

Gelukkig was de temperatuur iets gedaald tot circa 26 graden en woei er een lekker briesje. De bezoekers konden het gratis kopje koffie zeer waarderen. En zoals elk jaar zorgt Sparta'25 uitstekend voor de standhouders. Een koffie met appelflap in de ochtend en later op de middag een glaasje fris. Sparta'25 wil daarom ook geen groter markt. De service die ze nu kunnen geven kan dan niet meer. Kontaktfm, de lokale zender voor Laarbeek, is de hele dag aanwezig geweest om hun uitzendingen te verzorgen. Diverse mensen van de club zijn geïnterviewd gedurende de dag. De Beek en Donkse - Biks Bent – is komen spelen. Zij hebben twee sessies gedaan wat zeer gezellig was op het horecaplein.

Dit jaar was de Hollandstalige topzanger Ronald Reinhart in de middag aanwezig om sfeer te maken. Hij is bekend van het tv programma 'Bloed zweet en tranen'. Zijn repertoire werd zeer goed ontvangen door de bezoekers op het terras en de kraamhouders. Deze zanger gaat men zeker vaker terug zien in Beek en Donk.

Uiteindelijk hebben meer dan 1.800 bezoekers de markt bezocht. Daarmee zijn er weer meer bezoekers geweest dan voorgaande jaren. Volgend jaar hoopt de organisatie op minimaal 2.000 bezoekers. De organisatie is dan ook weer heel erg tevreden over deze lustrum editie. En er is nu al weer nieuwe energie voor volgend jaar. Sparta'25 bedankt alle kraamhouders, bezoekers en vrijwilligers voor hun bijdrage en inzet op deze markt. Sparta ziet graag iedereen volgend jaar weer terug. Tot de laatste zondag van juni.

Wil je een impressie van deze editie of meer informatie over de volgende? Kijk dan op hun website: www.rommelmarktsparta25.nl. of hun facebookpagina: www.facebook.com/rommelmarktsparta25.