Harmonie Oefening en Uitspanning, concert in de muziektuin beek en donk
Harmonie Oefening en Uitspanning, concert in de muziektuin beek en donk Foto: Joost Duppen

O&U is klaar voor de reis naar Innsbruck

Algemeen

Beek en Donk - Over precies twee weken is het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning in Innsbruck. Zij gaan daar twee concerten geven, onder ander bij de 'Kaiserliche Hoffburg' in hartje Innsbruck. Afgelopen zondag gaven zij een try-out concert voor het publiek van het MuziektuinPodium concert. Dat werd genieten geblazen!

O&U had gekozen voor dit podium als try-out locatie omdat het in de buitenlucht is, net zoals in Innsbruck het geval is. Daarnaast paste het moment precies in de aanloop naar de concertreis. Het grote geluk was ook nog eens dat het prachtig weer was, waardoor de middag een fijn zonnig randje kreeg.

Rond drie uur begon het orkest met het spelen van hun programma. Er werden 11 nummers gespeeld van het totale programma dat O&U gaat spelen in Oostenrijk. Er is gezorgd voor veel afwisseling in het programma. Daarmee is het voor zowel muzikant als luisteraar een interessant geheel geworden. In Innsbruck wordt O&U vergezeld door de Belgische zangeres Anneke Luyten, waarmee ook zang aan enkele nummers wordt toegevoegd.

Met dit mooie try-out concert in de vingers is O&U dan ook klaar om af te reizen naar het land van Tirol en mooie muziekgeschiedenis. Er volgen nu nog twee repetities en dan vertrekt op donderdagochtend 11 juli de bus. Bent u benieuwd naar hun avonturen aldaar? Volg hen dan via Facebook of Instagram.