Logo mooilaarbeek.nl
Peggy Mikkers met haar schilderij   | Fotonummer: 55e0ad
Peggy Mikkers met haar schilderij (Foto: )
Kunst en Cultuur

Werk van Peggy Mikkers in het Rijksmuseum

Beek en Donk - Dit jaar is het 350ste sterfjaar van de wereldberoemde schilder Rembrandt. Ter gelegenheid daarvan organiseerde het Rijksmuseum een wedstrijd waarbij men een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt kon insturen. Peggy Mikkers uit Beek en Donk stuurde haar schilderij genaamd 'Getekend door het leven' in.

Het Rijksmuseum heeft 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt. Dit ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen en evenementen in het teken van deze grote meester. Zo ook de zomertentoonstelling: 'Lang Leve Rembrandt'.

Rembrandt is een inspiratie voor vele. Zo ook voor Peggy. Voor dat ze gehoord had over de wedstrijd had zij een prachtige aquarel gemaakt van een zelfportret van Rembrandt. Ze trok de stoute schoenen aan en stuurde haar kunstwerk in en dat behoort tot de 563 kunstwerken die gepresenteerd worden tijdens de zomertentoonstelling.

"Ter gelegenheid van het jaar van Rembrandt was ik al met Rembrandt bezig. Ik hoorde van deze wedstrijd en dacht ik ga hem eens insturen", vertelt Peggy. Het was een droom die uitkwam uiteindelijk!

Creatieve uitlaatklep
"Ik vind de kunstwerken van Rembrandt héél mooi en hij is wel een inspiratie voor mij. Mijn favoriet is toch wel 'De Nachtwacht.' Het is mooi om te zien hoe trots Peggy is op zichzelf, maar ook haar man Tjerk Mikkers. 'Ik vind het toch wel heel bijzonder dat haar schilderij daar nu hangt", zegt Tjerk.

Peggy's inzending was één van de 8360 inzendingen uit 95 landen. Er was een vakbekwame jury samengesteld om de inzendingen te beoordelen. "Ik kreeg uiteindelijk de e-mail dat ik was geselecteerd voor de finaleronde. Voor de finaleronde moest ik mijn werk naar het Rijksmuseum brengen. Daar hebben experts het nog een keer bekeken." Ze vertelt dat ze dat toch wel heel spannend vond. "Je weet niet wanneer je antwoord kan verwachten."

"Een week later kreeg ik de mail dat mijn werk was geselecteerd voor de tentoonstelling. Dat is een unieke ervaring", vertelt ze stralend. We nemen ook nog een kijkje bij haar eigen creatieve plek. De werken die er staan zijn prachtig. Aquarellen van oude gebouwen, familie en dieren. Maar ook hele mooie eieren, zoals bijvoorbeeld een kwarteleitje, beschilderd met vogels tot in de kleinste details. "Voor die kwartel eitjes heb ik wel een loeplamp nodig. De details zijn zo klein, anders zie ik het niet", vertelt Peggy.

Het is voor haar de eerste keer dat werk van haar geëxposeerd wordt. "Ik maak wel eens werken voor mensen of opdrachten, maar nog nooit een expositie. Het is absoluut een droom die uitkomt." Weer iets afgestreept van de bucketlist.

De tentoonstelling
De tentoonstelling begint maandag 15 juli en stopt op zondag 15 september. Het Rijksmuseum is elke dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn zowel aan de kassa als online verkrijgbaar. De entreeprijs voor een volwassenen is €20,00. Kinderen onder de 18 hebben gratis toegang. Als je de tickets online besteld, krijg je één euro korting. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op: www.rijksmuseum.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>