Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1bfc1d
Foto:
Natuur

Nacht van de vleermuis

Laarbeek - In vele landen in Europa, wordt in het laatste weekend van augustus aandacht besteed aan de vleermuis. De Vleermuiswerkgroep Nederland van de Zoogdiervereniging, en nog vele andere organisaties op natuurgebied, willen dan informatie geven over de manier waarop vleermuizen leven. Ook de vleermuizenwerkgroep van het IVN Laarbeek wil hieraan haar steentje bijdragen.

Vleermuizen roepen bij mensen vaak gedachten op dat vleermuizen eng zijn. Geheimzinnige dieren die in je haren vliegen en vol zitten met ongedierte. Ze worden sinds mensenheugenis in verband gebracht met duivels, vampieren en ongeluksbrengers. Dat ze geheimzinnig gevonden worden is niet zo verwonderlijk. Je ziet ze 's avonds wel eens vliegen. In een flits zijn ze voorbij. Rondom een huis of bomen. Vliegend rond een brandende lantaarnpaal. Eigenlijk weet een mens maar weinig over hun leefgewoontes. Waar komen ze vandaan, waar overnachten ze? Zijn ze echt zo eng!?

Belangstellenden zijn welkom op vrijdagavond 23 augustus vanaf 20.00 uur. Er wordt het een en ander over de vleermuis vertelt. Tegen de schemering nemen ze u mee op een avondwandeling. De gidsen hebben batdedectors bij zich, waarmee de geluiden die vleermuizen uitstoten, maar die de mens niet of nauwelijks kan horen, omgezet worden in geluidjes, die men wel kan horen. Houd er rekening mee qua schoeisel en kleding, dat er door natuurterrein gelopen wordt.

De organisatie is in handen van de vleermuiswerkgroep IVN Laarbeek en de informatieavond wordt gehouden in het IVN gebouw de Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel. De avond is bedoeld voor volwassenen en kinderen, onder begeleiding van een volwassene. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden: vleerivnlaarbeek@gmail.com. Extra info: Vleermuizen houden niet van regen. Als er veel regen verwacht wordt, wordt de excursie afgezegd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>