Logo mooilaarbeek.nl
Werk van Nadeche Dijkman   | Fotonummer: 5f3253
Werk van Nadeche Dijkman (Foto: )
Kunst en Cultuur

Expositie Gerry Maas en Nadeche Dijkman in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Ter ere van haar 85e verjaardag zal Gerry Maas uit Beek en Donk haar nieuwste kunstwerken exposeren in 't Oude Raadhuis aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Voor deze gelegenheid exposeert zij samen met haar kleindochter Nadeche Dijkman. De expositie loopt van zaterdag 7 september t/m zondag 29 september. Openingstijden zaterdags en zondags van 14.00 tot 17.00 uur (toegang is gratis). Gerry Maas zal gedurende deze tijden zelf aanwezig zijn. Ook schenkt ze één van haar werken voor de loterij (prijs per lot €2,00).

Gerry Maas is heel haar leven al creatief bezig geweest. 40 jaar geleden is zij begonnen met haar applicatie-naaldwerk, waarmee zij ook meermalen in diverse expositieruimtes geëxposeerd heeft. Jarenlang heeft zij hierin aan veel cursisten lesgegeven. Na 25 jaar lang kunstwerken van textiel te hebben gemaakt besloot Gerry dat ze zich wilde ontplooien in de schilderkunst.

Tijdens deze expositie wil ze graag haar schilderwerken laten zien die ze in de afgelopen 5 jaar gemaakt heeft. Landschappen, zeegezichten, abstracte schilderijen en ook de 4 elementen zult u te zien krijgen; in felle kleuren, maar ook in pasteltinten. Het is zeker de moeite waard om deze grote diversiteit te komen bewonderen.

Gerry's kleindochter, Nadeche Dijkman, heeft de liefde voor het schilderen al op jonge leeftijd meegekregen. Als kind was ze regelmatig te vinden in het atelier van haar oma. Na veel verschillende materialen uitgeprobeerd te hebben, gaat haar voorkeur uit naar pastelkrijt op hout. Haar onderwerpen zijn dieren en ze werkt graag op grote houten panelen. U zult verstelt staan van hoe levensecht deze dieren eruitzien.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>