Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 54a2a7
Foto:

Sint Servatius Gilde bij Brabantse Kampioenschappen

Lieshout - Al weer een zonnige zondag in september, als een aantal broeders zich om 10.30 uur verzamelen bij het Paviljoen. Deze keer gaat de reis naar Lage Mierde voor de Brabantse kampioenschappen in de disciplines: vendelen, trommen, bazuinblazen en standaardrijden. Waarbij dit jaar enkel nog deelgenomen wordt bij het vendelen en trommen.

Het blijft de vraag of de deelnemers van het Sint Servatius Gilde weer met meerdere zilveren schildjes naar Lieshout terugkeren zoals vorige week uit Liessel? Het Servatiusgilde heeft een eer hoog te houden vanuit het verleden. Iedere donderdag wordt er driftig geoefend op het gildeterrein aan de Beemdkant en sommigen ook nog thuis. De deelnemers variëren van 13 jaar tot ruim over de 40 jaar. Ook is vendelinstructeur/ad-interim commandant aanwezig. Allemaal in een gezellig broederlijk gebeuren. Verschillende supporters zijn meegereisd en later op de dag hebben zich er nog meerdere bij aangesloten.

Om 12.00 uur is de opening volgens het protocol, en is kort, maar krachtig. Met voorop de deelnemende Standaardruiters, de massale opmars en vendelgroet. Dit blijft altijd weer indrukwekkend. De wedstrijden werden goed bezocht door toeschouwers en 'bekeken' door de deelnemende broeders i.v.m. natuurlijke concurrentie. Er hing een goede en sportieve sfeer op het wedstrijdveld. De uitslagen van de wedstrijden waren weer heel mooi voor het Servatiusgilde! Stijn van Vegchel kampioen 13 t/m 15 jaar. Gerrit van Kaathoven 2e prijs trommen klasse B. Bas van Pelt 3e prijs vendelen klasse t/m 12 jaar. De groep 3/4 personen, kampioen met Willem van Pelt, Frank v.d. Kam, Peter v.d. Burgt, tamboer Gerrit van Kaathoven o.l.v. interim-commandant Ad Donkers.

Om 19.30 uur was de overdracht van de Federatievlag aan het St. Servatius Gilde die volgend jaar het toernooi organiseren. Voorwaar weer een prachtig resultaat. Op naar het jubileumjaar 2020, het 600-jarig bestaan van het Sint Servatius Gilde.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>