Stijn v.d. Bogaard in actie (archieffoto)

Mariahout pakt drie punten bij Milheezer Boys

Mariahout - Vorig seizoen moest Mariahout lang wachten op de eerste overwinning en sprokkelde het met vele gelijke spelen de puntjes bij elkaar. Dit seizoen leek het dezelfde weg op te gaan, maar Mariahout haalde in de derde competitiewedstrijd al drie dik verdiende punten op, uit bij Milheezer Boys.

Op een goed bespeelbaar veld en onder barre omstandigheden trad Mariahout aan in Milheeze. In de basisopstelling was een plaatsje ingeruimd voor spits Danny van de Laar en dat pakte, mede door een andere veldbezetting, goed uit.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase schoot linkerspits Stijn Broeks voorlangs en even later moest doelman Tom Hagelaars ingrijpen. Hierna kwam Mariahout beter in de wedstrijd. Met verzorgd spel werd geprobeerd om goede aanvallen op te zetten. Na een kwartier spelen schoot de mee opgekomen back Kevin Ketelaars voorlangs. Enkele minuten later kwam Milheezer Boys onverdiend op voorsprong. Via een combinatie op het middenveld werd de bal op Stijn Broeks gespeeld en die nam twee meter in buitenspelpositie de bal aan en scoorde. Assistent-scheidsrechter Jorlan van Hoof vlagde, geheel terecht, voor buitenspel. Tot ieders verbazing (inclusief de supporters van Milheezer Boys) keurde de scheidsrechter het doelpunt goed zónder naar de assistent-scheidsrechter te lopen! Zo blijkt maar weer dat de nieuwe regel waarbij, zoals voor de wedstrijd is afgesproken, pas wordt gevlagd als de speler in buitenspelpositie in balbezit komt, zéér lastig te handhaven is. Mariahout ging echter niet bij de pakken neer zitten. Sterker nog, zowel leiding, spelers als de assistent-scheidsrechter reageerden fantastisch op deze teleurstelling! Mariahout vervolgde namelijk waar het al mee bezig was en dat leidde tot mogelijkheden voor Dennis Veldpaus (schot over) en Rob Wagemans (schot geblokt). In de 33e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Op een halve volley van Huib van Zutphen reageerde spits Danny van de Laar het meest alert en tikte de 1-1 binnen. Uit een hoekschop scoorde Mariahout net voor rust de 1-2. De bal werd goed doorgekopt door Sander Scheepers en Stijn van de Bogaard was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten.

Mariahout trapte in de tweede helft af en scoorde in dezelfde minuut. Middenvelder Jens Leenders draaide zich rond de 18 meter erg knap vrij en schoot loepzuiver de 1-3 binnen, Mariahout zat op rozen. Hierna werd het spelniveau aan beide zijden minder, mede doordat de omstandigheden lastig werden: het regende harder en harder en het veld werd steeds drassiger. Tim Barten had de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar hij schoot voorlangs. Zodoende bleef de thuisploeg hoop houden en schoot het via Stijn Broeks de aansluitingstreffer binnen: 2-3. Mariahout kwam hierna niet meer in de problemen en nam de punten mee naar Mariahout. Man van de wedstrijd: Assistent-scheidsrechter Jorlan van Hoof.

Komende zondag speelt Mariahout op sportpark de Heibunders tegen Woenselse Boys dat met negen punten uit drie wedstrijden een prima competitiestart beleeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling: Tom Hagelaars, Kevin Ketelaars, Sander Scheepers, Huib van Zutphen, Stan Brugmans. Stijn v.d. Bogaard, Jens Leenders (70e minuut Pim Schepers), Dennis Veldpaus, Rob Wagemans, Tim Barten (80e minuut Roy v.d. Broek), Danny v.d. Laar.