Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 034759
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Muziek

Prachtig jubileumfeest Seniorenorkest Harmonie St Caecilia

Lieshout - Het Seniorenorkest van Harmonie St Caecilia uit Lieshout/Mariahout vierde afgelopen zondag haar 25-jarig jubileum. Dit werd gevierd met muzikale middag in het Dorpshuis in Lieshout, met optredens van het jubilerend orkest en de Ekkermuzikanten uit Beek en Donk.

Alle voorbereidingen waren afgerond voor het feest van Seniorenorkest St Caecilia bij gelegenheid van hun zilveren jubileum. En het werd een prachtig feest. Het in grote getale opgekomen publiek werd bij binnenkomst verrast door een sfeervol aangeklede theaterzaal van het Dorpshuis, met als eyecatcher een schitterend schild op de achtergrond van het podium. De middag werd geopend met een woord van welkom door de voorzitter van de harmonie, waarvan het Seniorenorkest deel uitmaakt. Hij memoreerde kort het ontstaan van het orkest in 1994 en de daarbij betrokken personen.

Het Seniorenorkest had al plaatsgenomen op het podium, met tussen hen in twee lege stoelen met een roos voor hun onlangs overleden leden Jan van Berkel en Tilly Kusters. Zo waren ze er toch een beetje bij. Onder leiding van Piet van Neerven opende het orkest het muzikaal programma met een vrolijke mars. Maar het orkest blijkt te beschikken over een zeer gevarieerd repertoire van verschillende muziekgenres. Het zijn juist die verschillende muzieksoorten, die het publiek zeer weet te waarderen. Het orkest kreeg een ovationeel applaus.

Huldiging
Twee leden van het orkest spelen al mee vanaf de oprichting. Wim Gilsing op slagwerk en Jan van Berkel op hoorn. Als je lid wordt van het Seniorenorkest wordt je automatisch lid van de harmonie. Op grond daarvan werd Jan voor zijn zilveren jubileum postuum gehuldigd. Uit handen van de voorzitter van de harmonie mocht de weduwe van Jan de oorkonde, met bijbehorende speld van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie in ontvangst nemen. Wim is al 73 jaar (!) lid van de harmonie. Vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van het Seniorenorkest mocht hij een bierpakket in ontvangst nemen.

Afsluiting
Na de pauze hebben de Ekkermuzikanten uit Beek en Donk het programma voortgezet met een aantal vrolijke marsen en polka's. De beide muziekgezelschappen, wellicht het 'Derde Brabantse Orkest', hebben gezamenlijk met enkele nummers de muzikale middag afgesloten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>