Logo mooilaarbeek.nl

Ondernemers aan de slag met 4xP: People Planet Profit in de Peel

Laarbeek/De Peel - Het project 4xP is dinsdag 8 oktober van start gegaan: een 6 maanden durend project waarin ondernemers worden gestimuleerd stappen te zetten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. MVO draait om verantwoordelijkheid nemen voor de effecten van besluiten en activiteiten op mens, milieu en maatschappij.

De komende maanden gaat een groep ondernemers aan de slag met MVO tijdens verschillende workshops, ieder met een eigen thema. De eerste workshop stond energie & klimaat op het programma, de rest van de thema's zullen uiteenlopen van goed werkgeverschap tot grondstoffenschaarste. Deze workshops staan, naast informatie-uitwisseling, voornamelijk in het teken van interactie. Ondernemers kijken bij elkaar 'in de keuken' en worden geïnspireerd anders te denken en van elkaar te leren. Door het delen van ervaringen en door het gesprek aan te gaan komen concrete, eenvoudige ideeën tot stand waardoor ondernemers de komende maanden daadwerkelijk aan de slag zullen gaan.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. VIER Ondernemersclub Laarbeek heeft 4xP dan ook geïnitieerd om ondernemers te inspireren MVO binnen hun onderneming verder te ontwikkelen. Hiervoor werkt VIER samen met Innovatiehuis de Peel, een netwerkorganisatie waarin ondernemers, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan innovatie binnen de Peel-regio. Door deze samenwerking zijn er ondernemingen vanuit de gehele Peel verbonden aan het project.

De groep bestaat uit MKB-ondernemers vanuit uiteenlopende branches: van transport tot voedingssuplementen voor de veehouderij en van retail tot tuinbouw. Deze ondernemers doen bewust en onbewust al veel aan MVO maar zien ook dat er nog meer in zit. Door de vele verschillende ervaringen van deze ondernemers zijn er volop kansen om van elkaar te leren en concrete stappen te gaan zetten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>