Hans van den Boomen en Henk van der Velden
Hans van den Boomen en Henk van der Velden

Laarbeeks kampioenschap Brabants wipschieten 2019

Algemeen

Beek en Donk - Het seizoen Brabants wipschieten Laarbeek is op zaterdag 19 oktober afgesloten op het schietterrein 't Wipke in Beek en Donk. Om 13.00 uur kwamen alle schutters bijeen voor de felbegeerde prijzen en om het seizoen 2019 af te sluiten.

In het afgelopen jaar zijn er door de schutters 20 wedstrijden geschoten, hiervan tellen de 14 beste wedstrijden en de afsluitingswedstrijd mee voor het seizoentotaal en dus voor het kampioenschap. De weersomstandigheden waren goed voor de schietwedstrijd.

Op het onderdeel vrij hand is de Laarbeekkampioen geworden Hans van den Boomen van het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde uit Gemert, een zeer knappe prestatie gezien de korte tijd die Hans pas bezig is in de schietsport.

Op het onderdeel opgelegd is de Laarbeekkampioen Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel. Tweede werd Hans van den Boomen van het Sint Antonius en Sint Sebastianus Gilde uit Gemert. Hiermede is het zomerseizoen 2019 afgesloten.

Op deze dag werd er ook nog geschoten om de guldenbekers opgelegd en vrij hand, Na de eerste ronde moest er afgekamd worden door twee schutters. De onderdelen zijn beide gewonnen door Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilden uit Aarle-Rixtel. 2e op het onderdeel vrije hand werd Mario van den Elsen van het sint Léonards gilde uit Beek en Donk.

Op 27 oktober wordt er gestart met de wintercompetitie om 10.30 uur op het 't Jan van Dooren paviljoen nabij 't Hagelkruis in Aarle-Rixtel. Wilt u ook eens kennis maken met het Brabants wipschieten? U bent welkom tijdens de wedstrijden op het terrein of neem contact op met het secretariaat van de gilden.