Logo mooilaarbeek.nl
Het 'spookhuis' in Aarle-Rixtel is vanavond het decor voor de Halloweentocht   | Fotonummer: c456e2
Het 'spookhuis' in Aarle-Rixtel is vanavond het decor voor de Halloweentocht (Foto: Joost Duppen)
VIDEO Evenementen

Halloweentocht in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - In Aarle-Rixtel vindt vanavond de Halloweentocht plaats. De tocht start op het Heuvelplein in Aarle-Rixtel en brengt de deelnemers langs zo'n 15 tot 20 ondernemers, waarbij bij enkelen zelfs een binnenlocatie helemaal in Halloweensfeer gemaakt is. Het eindpunt is 'Huize Stienendael'.

Huize Stienendael is beter bekend als 'het spookhuis van Aarle-Rixtel'. In de buurt van de plek waar nu het huis staat zou vroeger een struikrover zich ophouden. Genaamd Stien Paapen, lid van de Ossche bende. De bouwer van het huis, Adrianus Smulders, noemde het huis in nagedachtenis aan Stien Paapen het nieuwe huis Stienendael. "De geest van Stien Paapen dwaalt rond tijdens de Halloweentocht en misschien loopt hij wel zelf mee! Wie op 31 oktober het terrein van Huize Stienendael oploopt zal oren en ogen tekort komen. Wel allemaal kindvriendelijk. Heksen, spoken, spinnen en pompoenen", zo liet de organisatie eerder weten.

Een kaartje kopen voor de tocht is niet meer mogelijk. Het evenement is al enkele weken geleden uitverkocht.

Video: MooiLaarbeekTeenz

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>