Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c407b0
Foto: Henk Berkers
Gemeente

Geen vuurwerkvrijezones in Laarbeek

Laarbeek - Er komen in Laarbeek met Oud en Nieuw geen vuurwerkvrijezones. Dit is het resultaat van overleg tussen de gemeente en de dorpsraden uit de vier Laarbeekse kernen. De gemeente gaat wel door met de huidige aanpak van vuurwerkoverlast. Boa's worden ingezet. Niet alleen om te controleren met Oud en Nieuw zelf, maar ook voorafgaand. In december zullen diverse Boa's de scholen in Laarbeek bezoeken en voorlichting gaan geven.

Het onderzoek naar het mogelijk instellen van vuurwerkvrijezones kwam er op verzoek van politieke partij De Werkgroep. Zij dienden vorig jaar een motie in om te onderzoeken of er in Laarbeek behoefte was aan zulke zones. Het gemeentebestuur ging daarop in gesprek met de dorpsraden. Die van Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Mariahout hadden daarop hun achterban al geraadpleegd en uit het gezamenlijke overleg blijkt dat het voor nu niet nodig is om vuurwerkvrijezones in te stellen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>