Logo mooilaarbeek.nl
Rachel van der Burgt   | Fotonummer: e8c3d1
Rachel van der Burgt (Foto: Marieke Bloemberg)
Kunst en Cultuur

"Eerst Sint Lucas, dan verhuizen naar Japan!"

Beek en Donk - Op de open avond van het Commanderij College in Beek en Donk stond Rachel van der Burgt (15) uit Mariahout met haar drie creaties gemaakt tijdens de lessen Beeldende Vorming. Ze is laatstejaars op het VMBO Kader en wil gaan naar het Sint Lucas in Boxtel.

Expositie
Een expositie van het vak Beeldende Vorming tijdens de drukbezochte open avond van het Commanderij College in Beek en Donk was voor juffrouw Jennifer Henkel de reden om Rachel te verrassen met een bezoek van DeMooiLaarbeekKrant. "De opdracht vanuit de les was iets maken wat bij jou past en wat je leuk vond om te maken", vertelt Rachel. Iedereen moest één kunstwerk maken, maar zij maakte er drie! "Ik was al vrij snel klaar met het eerste kunstwerk, dus ging ik de tweede en derde maken." Haar eerste werk heet 'Het Nieuw Begin'. Een mooi landschap met zonsondergang samen met twee personen waarvan de man de vrouw ten huwelijk vraagt. Het idee kwam door een opdracht voor het Sint Lucas. Voor het portfolio moest er iets gemaakt worden wat te maken heeft met het begin. Zo kwam zo op het idee voor haar eerste werk. De andere werken zijn typisch Anime. Anime is handgetekende en computeranimatie afkomstig uit of betrekking tot Japan. Niet vreemd dat ze graag de Game art en animatie opleiding wil volgen bij het Sint Lucas.

Vervolgopleiding
Rachel is een echte fan van Anime en tekenen/schilderen. "Dat doe ik eigenlijk mijn hele leven al." Maar haar echte droom is acteur worden en daarvoor de acteursopleiding volgen bij het ROC Tilburg. Films of series maakt haar niks uit, maar wel het liefst in het genre romantische komedie. "Een echte droomrol zou zijn als er een live action serie wordt gemaakt van My Hero Academia, een anime serie!"

Dat Rachel creatief is, is onderhand wel duidelijk. Naast schilderen, tekenen en acteren danst en zingt ze ook graag. Geen Hollandse hits of popmuziek, maar Japanse muziek uit de Anime en game wereld. Niet gek dat ze deze opleiding graag wilt gaan volgen bij het Sint Lucas. Nog een laatste droom van de bucketlist: "Verhuizen naar Japan. Ik wil daar later gaan wonen!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>