Afbeelding
Foto: gemeente Laarbeek

Perceel maandenlang gesloten na vondst hennepkwekerij

Algemeen

Beek en Donk - Een bosperceel aan de Liesdijk in Beek en Donk is woensdag 18 december verzegeld en voor zes maanden gesloten. Tijdens de controle op 6 november trof de politie in een van de bouwwerken een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 49 hennepplanten. De politie stelde mede op basis van aangetroffen kwekerijattributen vast, dat de hennepkwekerij professioneel was ingericht. In hetzelfde bouwwerk werd ook een drogerij aangetroffen. In een ander bouwwerk op het bosperceel zijn vaten aangetroffen met afgewogen zakjes gevuld met henneptoppen.

Uit de hoeveelheid aangetroffen drugs blijkt, dat de hennep dient voor verkoop, aflevering of verstrekking. De mate van professionaliteit van de kwekerij/drogerij en diefstal van stroom zijn redenen voor burgemeester Frank van der Meijden om het perceel voor zes maanden te sluiten. De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Deze kwekerij werd ontdekt dankzij een melding bij de politie. Burgemeester Frank van der Meijden: "Met het sluiten van deze professionele kwekerij, geef ik een duidelijk signaal af naar de omgeving dat we hier streng tegen optreden. Het gevaar voor de buurt en de overlast neem ik erg serieus. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot."

Deze sluiting is de zesde locatie in de gemeente Laarbeek die dit jaar gesloten is op basis van de Opiumwet.