Logo mooilaarbeek.nl
Werk van Janine Mickers   | Fotonummer: eb7bc8
Werk van Janine Mickers (Foto: )
Kunst en Cultuur

Expositie 'Kunsttraject 2019' in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - 't Oude Raadhuis opent op 4 januari de deuren voor de expositie van vier cursisten van Academie Filarski uit Schijndel. Deze vier vrouwen volgden in 2019 het 'Kunsttraject' met het doel hun eigen handschrift en beeldtaal in hun kunst te ontdekken. Dit heeft geleid tot vier gevarieerde, heel eigen collecties met grote en kleine werken, zowel twee- als driedimensionaal. De expositie loopt tot en met 26 januari 2020. Hieronder leest u over de deelnemende exposanten.

Janine Mickers uit Gemert; heeft het thema 'de vrouw en de schoonheid van imperfectie' uitgewerkt op een verrassende, kleurrijke manier in mixed media met meerdere lagen. Al zoekend naar haar eigen 'handtekening' brengt ze door haar eerder gebruikte technieken samen en werkt ze met materialen als paraffine en een monotype druktechniek op plexiglas, waardoor een 3-D effect ontstaat. Facebook: Janine Mickers.

Detsje Holtrop uit Franeker; schildert werken met een heldere beeldtaal en grote kleurvlakken in acryl op doek en papier. Haar eerdere figuratieve stijl combineert zij met een nieuw ontdekt (half-) abstract, waardoor er een balans ontstaat in wat van buiten op haar afkomt en wat van binnen in haar leeft.

Margreet Krijgsman uit Dorst; maakt op fijnzinnige wijze papieren mixed media werk, zowel in boekvorm als tweedimensionaal. Of haar werk nu groot is of klein, abstract of figuratief: in al haar werk herken je haar subtiele gevoel voor esthetiek. Instagram: margreet_krijgsman.

Hanneke Krook uit Maastricht; heeft voor het Kunsttraject het thema 'Boshut' uitgewerkt in schilderijen in acryl op papier en een aantal driedimensionale mixed media objecten. Zij heeft daarin gezocht naar een balans tussen met verdunde acrylverf druipen en spetteren gecombineerd met meer figuratief uitgewerkte takken en mensfiguren. Website: inter-k.nl facebook: hanneke krook inter-k Instagram: hanneke.krook

't Oude Raadhuis is gelegen aan Heuvelplein 8 te Beek en Donk. Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Zie ook: www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>