Logo mooilaarbeek.nl
Politiek

Veerle van Schaijk neemt afscheid als raadslid gemeente Laarbeek

Veerle van Schaijk  | Fotonummer: b33501
Veerle van Schaijk (Foto: Joost Duppen)

Laarbeek - Raadslid Veerle van Schaijk (25) van De Werkgroep (DWG) neemt donderdag 30 januari 2020 afscheid van de Laarbeekse politiek. Door de liefde verhuist ze naar Mierlo, waardoor Veerle niet actief kan blijven binnen de politiek in haar huidige gemeente. In de raadsvergadering van 30 januari neemt Veerle officieel afscheid van de gemeenteraad; op 16 maart zullen ze er binnen DWG uitvoerig bij stilstaan tijdens de jaarvergadering.

Veerle van Schaijk (25) woont al haar hele leven in Beek en Donk. In 2013 werd ze actief binnen DWG; een jaar later kwam ze dankzij voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Dat ze hetzelfde bereikte bij de verkiezingen in 2018, geeft aan hoezeer zij gewaardeerd werd door de inwoners. "De keuze voor DWG was voor mij destijds een logische", geeft Veerle aan. "Vooral de sociale betrokkenheid sprak me erg aan. Het is ontzettend jammer dat ik nu afscheid neem van de partij en ik vind het vervelend dat dit gebeurt midden in de cyclus van vier jaar. Ik ga samenwonen en onze keuze is gevallen op een andere gemeente. In Mierlo heeft mijn partner een drukbezochte horecazaak. Ik vond het raadswerk binnen Laarbeek een geweldige ervaring en kijk met een goed gevoel terug op ons werk en op de fijne verhoudingen binnen onze partij en daarbuiten."

Betrokken en uitgesproken
De Werkgroep gaat Veerle missen. "We kennen haar als een betrokken en kritisch raadslid, met een goed gevoel voor wat er leeft onder de inwoners. Met veel passie weet zij deze mening krachtig te verwoorden. Tijdens haar raadsperiode heeft Veerle zich onder andere hardgemaakt voor meer betrokkenheid van jongeren bij de gemeentelijke politiek. Mede daardoor werd bijvoorbeeld de motie aangenomen die het college opdroeg om via een nieuw platform de jongeren te betrekken bij de lokale politiek. Ook was ze actief in de commissie ruimtelijke zaken, waar ze namens de partij veel oog had voor duurzaamheid. Ten slotte heeft ze jarenlang de gemeenteraad – en dus de inwoners van Laarbeek - vertegenwoordigd in het regionale metropooloverleg. Met een transparante houding was zij voor eenieder een waardevolle gesprekspartner. We wensen haar veel geluk en bedanken haar voor haar inzet voor onze gemeente", zo laat de partij weten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>