Afbeelding

2020 van start voor Zonnebloem Mariahout

Algemeen Senioren

Mariahout - Het jaar 2020 begon voor de Zonnebloem afdeling Mariahout op 15 januari. Die middag was er een bijeenkomst in hun eigen vertrouwde clublokaal. Daar hangt het vol met oude gereedschappen en daar wilde het bestuur wel eens iets mee doen. Er was een quiz in elkaar gezet waarbij drie vrijwilligers van twaalf voorwerpen vertelden wat het volgens hen was. Ze vertelden allemaal een ander verhaal en uiteraard konden ze niet allemaal waar zijn. De vraag aan de gasten was derhalve: wie van de drie spreekt de waarheid?

Het werd een hilarische middag waarop vooral ontzettend veel gelachen werd. Van sommige verklaringen was overduidelijk dat ze niet konden kloppen, maar gezien de uitslagen was het her en der toch wel moeilijk om vast te stellen wat de enige ware uitleg over het voorwerp was. Er werd onder andere een haul getoond. Je moet dan maar net weten dat die gebruikt werd om een kookpot aan op te hangen boven het vuur. Sommigen dachten dat het gewoon een zaag was. Verder waren er nog een gaffel, een boomblekker, een tot vaas omgevormde koperen kogel, een po enzovoort.

Om de gezelligheid te completeren was er natuurlijk ook koffie, thee met wat lekkers en de nodige hapjes tussendoor. Ook niet te versmaden natuurlijk, maar niets vergeleken bij het uitgebreide, door de vrijwilligers zelf verzorgde, kerstdiner in december. Daar waren enkele dames in alle vroegte, bij van Lierop aan de Sparrendreef, aan de slag gegaan met potten, pannen en de lekkerste ingrediënten. Het werd dan ook smullen geblazen. Gezien de grote opkomst van de gasten waren de eerdere kerstdiners dus kennelijk ook goed in de smaak gevallen.

Op 19 februari wordt er carnaval gevierd. Het gaat goed met de Zonnebloem in Mariahout. Alaaf!