Viertal Sint Joris Gilde Someren in actie
Viertal Sint Joris Gilde Someren in actie

Eerste kringwedstrijd Brabants wipschieten 2020

Algemeen

Laarbeek - De eerste kringwedstrijd Brabants wipschieten 2020 vond op een regenachtige zondag 8 maart plaats bij het sint Joris gilde in Someren. Ondanks de regen waren 29 schutters uit Kring Peelland op komen dagen om de onderlinge strijd aan te gaan.

Het Sint Joris gilde had het terrein goed verzorgd en was er helemaal op voorbereid, maar had helaas geen zeggenschap over het weer. De regen en wind speelde de schutters behoorlijk parten en bemoeilijkte het schieten, zeker voor de beginnelingen Stein en Jeroen Everts die een fantastische wedstrijd schoten, maar helaas buiten de prijzen vielen.

Gerard Maas van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel werd 4e op het onderdeel vrije Hand, Gerard van de Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout werd 6e op dit onderdeel. Personeel: 1e Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel. Goen Vorstenbosch werd 3e, 6e werd Bert Vorstenbosch beide van Sint Servatius gilde uit Lieshout. Erekampioen: 1e Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel. Bejaarden: 1e Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel, 2e Gerard van de Linden van het Sint Servatius gilde uit Lieshout. Het viertal werd gewonnen door het Sint Joris gilde uit Someren. Puistprijzen: 1e ruud Mijnsbergen, Lieshout 4e Stein Everts Aarle-Rixtel, 5e Bert Vorstenbosch Lieshout.

Op zondag 22 maart vindt opnieuw een kringwedstrijd Brabants wipschieten plaats. Dan op het schietterrein bij het Sint Servatius gilde uit Lieshout, gelegen aan de Beemdkant. Aanvang 13.00 uur.