Afbeelding

Beweegtuin 'Hart voor elkaar' in de bloemetjes gezet

Algemeen

Beek en Donk - De beweegtuin 'Hart voor Elkaar', op het Rembrandtplein in Beek en Donk, is op een natuurlijke manier in de bloemetjes gezet. Bij het realiseren van de beweegtuin is in overleg met de buurtbewoners afgesproken om het gedeelte waar de narcissen geplant waren zoveel mogelijk te sparen. Door dit te doen worden ze nu getrakteerd op een geweldige bloemenzee rondom de beweegtuin.

De beweegtuin is nu een half jaar in gebruik met veel succes. Op maandag- en donderdagmorgen wordt onder begeleiding van Gerda en Henk Berkers en Jaccy van den Enden door veel mensen deelgenomen aan de trainingen. Er wordt op een verantwoorde manier gebruik gemaakt van de vele toestellen die er staan. Daarnaast is er veel los oefenmateriaal waarmee alle spiertjes aan de beurt komen tijdens de oefeningen. Er is een gezellig muziekje bij wat het allemaal nog leuker maakt.

Ook buiten deze beweeglessen wordt er veel gebruik gemaakt van de beweegtuin, zowel door toevallige passanten als ook door ander bewoners veelal uit Laarbeek.

Het voordeel door de opzet van de beweegtuin is dat iedereen er gedurende alle dagen van vroeg tot laat gebruik van kan maken. Op de toestellen staat eenvoudig aangegeven hoe te gebruiken. Ook voor mensen die het willen bekijken is de mogelijkheid er daar voor zijn bankjes geplaatst

Wil men deelnemen aan de trainingen onder begeleiding, dan kan dat. Deze trainingen vinden plaats op elke maandagmorgen (ook op feestdagen) van 10.15 tot 11.00 uur en op elke donderdagmorgen (ook op feestdagen) van 10.15 tot 11.00 uur. Na afloop daarvan kan men gezamenlijk koffie of thee drinken in het restaurant van de Waterpoort. U bent van harte welkom in de beweegtuin!

In verband met het coronavirus worden er tijdelijk geen trainingen/beweeglessen gegeven.