De gestolen fiets
De gestolen fiets

“Hoe kun je in deze tijd tot zo’n daad komen?!”

Algemeen

Beek en Donk – Op het Heuvelplein in Beek en Donk is zaterdagmiddag 11 april omstreeks 14.30 uur een elektrische fiets van een oudere dame gestolen. De fiets stond geparkeerd voor supermarkt Jumbo.

De dochter van de vrouw laat aan de redactie weten: “Het was drukte alom voor de Jumbo. Mijn vader besloot even een ommetje op het plein te gaan doen, terwijl mijn moeder naar binnen ging. Er stond zelfs een meisje buiten om karretjes schoon te maken. Toen mijn moeder de winkel verliet, was haar dure fiets weg. De fiets stond op slot. Mijn vader heeft dezelfde fiets en die stond er nog.”

De dochter gaat verder: “Ik besef me ter degen dat er op dit moment heel veel ergere dingen aan de hand zijn dan het stelen van een fiets. En dat wil ik ook zeker benadrukken. Maar ik wil jullie toch graag laten weten hoeveel impact het op mijn ouders heeft gehad. Mijn ouders zijn op leeftijd en waren zo ontdaan over deze gebeurtenis. Het is zo schrijnend omdat mijn vader vanwege gezondheidsklachten geen auto meer mag rijden. Dat de ouderdom zijn vrijheid begint te beperken komt hard binnen. De auto werd verkocht en van dat geld hebben ze twee mooie fietsen gekocht, zodat ze er in ieder geval samen van konden genieten. Vanwege de Corona zijn ze net als iedereen erg beperkt en hoewel ik ‘s ochtends nog gevraagd heb of ze boodschappen nodig hadden, besloten ze om ‘s middags zelf te gaan om niemand lastig te hoeven vallen.”

“Mijn ouders ontvangen geen bezoek en het enige wat ze in deze tijd kunnen doen is wandelen of fietsen. Daarom is dit wel heel verdrietig…” laat de dochter weten. “Het staat in geen verhouding met wat er zich momenteel afspeelt, maar hoe je in deze tijd tot zo'n daad kunt komen, wetende wat mensen allemaal moeten doormaken, ik begrijp er helemaal niets van…”

Heeft u iets opvallends gezien met betrekking tot de fietsenstalling bij Jumbo afgelopen zaterdag omstreeks 14.30 uur? Laat het weten via redactie@mooilaarbeek.nl. De familie hoopt van harte dat de fiets weer bij hun moeder terecht komt.