Carnavalsactiviteit van KansPlus in 2020. Korte tijd later werd alles stilgelegd vanwege het coronavirus
Carnavalsactiviteit van KansPlus in 2020. Korte tijd later werd alles stilgelegd vanwege het coronavirus Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D

Doe mee met Kansplus – Samen Sterk

Algemeen Coronavirus

Laarbeek - Bij Kansplus regio Gemert-Laarbeek-Boekel liggen ook alle activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking stil. De Soos, de muziekgroep, de danslessen kunnen helaas niet doorgaan. Toch is er binnen de organisatie het idee ontstaan om hun mensen aan het werk te zetten. 

Met de actie KansPlus – Samen Sterk wordt aan de mensen gevraagd om hun gedachten in deze tijd uit te drukken. Dit kan in een lied, een vers, een brief, een knutselwerk, een gerecht of in een gedachte. Over enkele maanden als het organiseren van activiteiten voor groepen mensen weer mogelijk is worden alle ingeleverde stukken ten toon gesteld. Op deze dag kunnen de mensen van KansPlus alle gedachtes en knutselwerken bewonderen. Uiteraard willen ze op die dag, deze toch eenzame tijd, definitief achter zich laten.

KansPlus roept alle mensen met een verstandelijke beperking op om deel te nemen aan deze thuisactiviteit. Maak op een bestaand liedje een nieuwe tekst, ga iets knutselen, maak een gedicht of versje, kook of bak iets lekkers of verzin een gerecht, maak een raamposter, schilder iets leuks of maak een origineel mondkapje. Je mag zelf natuurlijk ook iets verzinnen. Stuur dit dan per mail naar kansplusgemert@hotmail.com of per post naar Oude Bemmerstraat 8, 5741 EB Beek en Donk. Daar kun je het ook afgeven. Zet er je naam en adres op, want dan wordt jij ook uitgenodigd voor deze speciale dag.

Een eerste inzending is al binnen met een mooie boodschap:

'Lieve mensen, ik mis jullie. We moeten met z’n allen hierdoor heen maar dit doen we met z’n allen daarom lieve mensen houd goede moed ook al zit ‘t soms tegen weet dat er altijd een sprankje hoop gloort aan de horizon. Gr. van Bianca'