Afbeelding
Foto: Martin Prick

“We repareren hem na de wedstrijd!”

Algemeen

Beek en Donk - Omroep Kontakt hield in het kader van de Tour de France een wedstrijd onder amateurwielrenners. Het ging erom, wie het snelste 5 kilometer kan afleggen op de opgestelde fietsen die bij Omroep Kontakt zijn gestald.

Repareren
Op zaterdagavond zijn burgemeester Frank van der Meijden en Giel Reijnders aanwezig om een poging te wagen op de naast elkaar opgestelde spinners voor het gebouw van de omroep aan de Otterweg. Natuurlijk moet er voorafgaand aan de wedstrijd nog even vlug een interview plaatsvinden met de twee deelnemers van zaterdagavond. Daarna begint de warming-up. Gestoken in korte broek en (nog droog) shirt bestijgen de heren het stalen ros. Zelfs tot kort voor de start heeft Mario van Dinther nog vragen voor beide deelnemers. Soms gaat ook een verslaggever te ver. Mario herinnert de burgemeester namelijk aan het feit, dat deze tijdens een wielerrace in Beek en Donk tussen burgemeesters onderling, geblesseerd raakte. De reactie van de burgervader: “Het doel is nu om mij mentaal te breken, maar dat lukt niet, Mario. Het wordt de dood of de gladiolen!”. Giel is de drijvende kracht achter het repair café, waar nog bruikbare apparaten worden hersteld. Als hem wordt gevraagd om een reactie hoe het nu voelt om te rijden tegen een burgemeester, antwoordt hij heel gevat: “We repareren hem na de wedstrijd!”

Verantwoording
Giel heeft vroeger veel gevoetbald. De zaterdagavond stond voor hem lang in het teken van het voetballen voor herberg ’t Huukske. Daaraan kwam een einde toen in zijn knie "alles afscheurde”. Na revalidatie besluit Giel te gaan wielrennen. Vandaar dat hij het nu op de fiets opneemt tegen uitdagers op deze loodzware 5 kilometers. Burgemeester Frank van der Meijden heeft altijd gesport maar daarbij geen voetbal. Hij heeft 15 jaar de wielerklassieker Diekirch Valkenswaard gereden en is dus het fietsen wel gewend. Sinds de Corona-uitbraak heeft hij niet meer in een groep gefietst. Wel wil hij iedereen op het hart drukken vooral te blijven sporten. “Sporten geeft een goede balans. Je kunt je erbij voorbereiden op de dag. Vaak sport ik ook ’s avonds nog een uur om het hoofd weer leeg te maken”. Hij drukt daarbij iedereen nog eens op het hart om voor Corona alert te blijven en dat zeker te doen in groepen. “Je draagt als sporter ook verantwoording voor je medesporters”.

Gewonnen
Giel Reijnders fietste een tijd van 8 minuten en 32 seconden. Burgemeester Van der Meijden doet hem op deze avond de spreekwoordelijke broek op, want hij heeft na 7 minuten en 25 seconden de 5 kilometer afgelegd. Allround-winnaar is echter Sebastiaan van den Wildenberg. Hij boekte een tijd van 6 minuten en 38 seconden. Daarmee won hij €100,00. Uitslag van het algemene tourspel van Omroep Kontakt: 1. Tijn v.d. Elzen, 2. De Verhofstadjes, 3. Ton Dortmans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding