Flamingo's speelt goede wedstrijd tegen koploper

Mariahout - Na de blamage vorige week uit tegen Dakos, werd Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, op zondag 11 oktober in de gelegenheid gesteld om dit te verbeteren. Coach en speelsters waren zich terdege bewust van de kwaliteiten van koploper MKV, ze scoren makkelijk en hebben moeite met verdedigen. Het tegengestelde wat Flamingo’s 1 tot nu toe heeft laten zien, wat natuurlijk perspectief biedt.

De eerste helft begon MKV allesbehalve spectaculair. Ze deden precies wat was voorspeld, ze scoorde snel en lieten wat steken vallen bij de verdediging. Hierdoor kon de thuisploeg het de eerste 20 minuten goed bijhouden met het scoren. Door een mooie korte kans en een afstandsschot van Vera en een omdraaibal van Ada werd de stand. De focus in de verdediging viel daarna even weg waardoor de teams de rust ingingen met 3-6.

Het ging niet slecht, her en der werden er nog wat fouten gemaakt, onder andere in de verdediging, waardoor ze zichzelf in een moeilijke positie brachten. Door teveel afstand te nemen en niet actief te volgen zodat er door de scheids (even voor de duidelijkheid, een prima scheids zondag, wat ook wel gezegd mag worden) niet gefloten kon worden voor snijden. Het lengteverschil bemoeilijkte het afvangen in allebei de vakken. In de rust werd duidelijk besproken dat de spelers met de mogelijkheid, zowel qua lengte als de juiste vangpositie, de vang te pakken daar meer gebruik van te maken. Als laatste moest het baltempo omhoog zodat de tegenstanders geen mogelijkheid hadden om te kijken en waardoor de afvangkansen meer in het voordeel van Flamingo's zouden zijn. Dit zou de tweede helft een stuk makkelijker moeten maken. Het was duidelijk, op naar de tweede helft. Mogelijkheden genoeg.

Helaas kreeg Flamingo’s binnen zes minuten drie doelpunten om de oren. De focus was er niet. Coach Irma kelders vroeg een time-out om even weer de focus terug te halen. Dit was duidelijk nodig. Direct daarna scoorde Vera door een strafworp. Om wat lengte in de ploeg te brengen werd Rosa Maas erin gezet. Zij pakte prima haar rol onder de korf, zodat de aanvallen langer duurde en meer kansen werden gecreëerd. Amy Maas werd in het ander vak ingebracht om daar de snelheid van oplossen te verhogen. Dit resulteerde in meer scoren en we gingen weer redelijk gelijk op met MKV. Vera scoorde vrijwel meteen door een strafworp die ze had afgedwongen. Daarna scoorde Ada, Vera, Elja en Emma nog met een mooi afstandsschot. Helaas was de achterstand niet meer in te halen, maar Senioren 1 was vandaag wel zeker een waardige tegenstander voor MKV, het werd ze erg moeilijk gemaakt. En helaas ook ons voor zichzelf door te kansen niet af te ronden. Al met al een goede wedstrijd met mooie kansen en prachtige acties in het veld. De uitslag van de wedstrijd is 8-15.

Op zondag 18 oktober gaat Flamingo’s 1 op bezoek in Balgoij voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Diosa 1.

Senioren 2
Senioren 2 wist op zondagochtend 11 oktober een 8-2 overwinning te boeken op Blauw-Wit 1 uit Handel. Senioren 2 gaat haar prestaties op zondag 18 oktober in Esch meten met mede-middenmoter Tovido 2.